Kendte

'Game of Thrones': Kan du spotte danskeren i den nye trailer?

Den nye trailer til sæson 6 af HBO-serien 'Game of Thrones' er nu ude. Kan du spotte danske Pilou Asbæk?

Det har længe været kendt, at serien 'Game of Thrones' i denne sæson præsenterer endnu en dansk skuespiller på deres rolleliste. Det er nemlig danske Pilou Asbæk, der skal spille en snu pirat i sæson 6 af den populære serie. 

Nu er traileren til den nye sæson så ude. Og i den er der også en dansker at spotte - altså ud over Nikolaj Coster Waldau - nemlig Pilou Asbæk. 

Danskeren dukker nemlig op hele to steder i traileren. Første gang er omkring et minut og otte sekunder henne, hvor Pilou Asbæk knæler, som om han afventer en halshugning. Næste gang Pilou Asbæk dukker op i traileren er som pirat syv sekunder senere, hvor han i et kort klip fjerner sin hætte. 

Så snart en trailer til en ny sæson af den populære serie bliver offentliggjort går spekulationerne igang. For mange fans er interesserede i at vide, hvad der kommer til at ske, hvem der dør og eventuelle skjulte hentydninger i traileren. Vi prøver at give dig svarene her med hjælp fra bestyren af TV 2 PLAYs 'Serieland'.

Og inden du læser videre, skal du vide, at følgende forklaringer måske giver bedst mening, hvis du i forvejen følger med i serien. 'Game of Thrones' har nemlig et persongalleri, hvori selv de mest dedikerede fans indimellem fare vild.

Her er første glimt af Pilou Asbæk i den nye trailer for serien 'Game of Thrones'.

Er 'Jon Snow' død?

Det spørgsmål, som flest seere - og flere medier - har været meget optaget af siden seriens femte sæson, har været 'Jon Snows' velbefindende. For er han død eller lever han? Det spørgsmål svarer traileren meget kryptisk på. 

- Traileren starter med, at vi ser 'Jon Snow' ligge livløs i sneen. Og mit bud er, at 'Melisandre' (heksen) kommer til at vække ham til live. Man ser nemlig 'Davos' (ridder) beskytte 'Jon Snows' lig, og en hånd over 'Jon Snow's pande, siger Frederik Dirks Gottlieb fra 'Serieland'.

Desuden har der også været en del spekulationer om, hvem 'Jon Snows' forældre egentlig er. 

- Der er mange teorier om, at 'Jon Snow' kunne være søn af 'Khalesis' storebror. Traileren kunne i hvert fald tyde på, at han er en 'Targaryen' (ligesom Khalesi).

Det ser ud til at skuespiller Kit Harrington stadig er på rollelisten i den nye sæson af 'Game og Thrones'.

Hvad med Pilou Asbæk?

Den nye trailer giver os et gensyn med flere karakterer og giver et indirekte bud på, hvordan det kommer til at gå dem i den nye sæson. Blandt andet virker det til, at Pilou Asbæk, får en del spilletid. 

- Der er to klip med Pilou Asbæk i den nye trailer, så noget kunne tyde på, at han er rigtig meget med i den nye sæson. 

To andre karakterer, hvis skæbne var uvis i slutningen af sidste sæson, var 'Theon Greyjoy' og 'Sansa Stark', der sprang ud fra en mur sammen. De er begge med i traileren til den nye film, hvorfor vi i hvert fald ved, at de ikke døde under faldet, forklarer Frederik Dirks Gottlieb.

En anden Stark, som man ser mere til er 'Aria Stark', som i sidste sæson blev blind. 

- Det ser ud til, at hun på et tidspunkt bliver tortureret. Hun ser ud til at få en hård sæson. Hun var ellers en af dem, som man havde store forhåbninger til. 

Og resten?

Nogle af de karakterer, som har fyldt allermest i serien og som stadig lever, er 'Jamie og Cersei Lannister'. Jamie Lannister, som er spillet af danske Nicolaj Coster Waldau. 

- Man kunne forestille sig, at 'Cersei' skal ud på et hævntogt for det, der skete i sidste sæson (hun skulle vandre nøgen igennem en by). I traileren siger hun også, at hun vælger 'volden'. Det bliver spændende at se, hvor de to incestuøse søskende ender, for mens 'Cersei' bliver mere og mere ond, bliver 'Jamie Lannister' mere god, siger 'Serieland'-værten. 

En anden 'gammel' karakter er 'Khalesi', som har haft problemer med at styre sit nye folk. 

- Khalesi går i traileren sammen med sit folk. Hun er ikke på hest og er beskidt i ansigtet, så det lader til, at hendes status på en eller anden måde er blevet taget fra hende. Der er i hvert fald noget, der ikke er, som det plejer. 

Når alle disse potentielle handlinger er blevet præsenteret, så er der jo intet, der er sikkert, før serien får premiere på HBO den 24. april. 

- Det er en trailer, der giver os et godt indblik i, hvad der kommer til at ske i den kommenede sæson. Den er ikke nærig, siger Frederik Gottlieb. 

- Men selvfølgelig er der ikke noget, der er skrevet i sten, pointerer han. 

Flere danskere i 'Game of Thrones'

Det er ikke kun danske Pilou Asbæk, der har haft en rolle i den populære serie. Som bekendt har Nicolaj Coster Waldau været med i serien siden dens begyndelse i rollen som 'Jamie Lannister'.

I første sæson af serien havde skuespiller Dar Salim en rolle som en 'Dothraki'. Og i sidste sæson af serien var Birgitte Hjort Sørensen så med i serien.