’Twilight’-stjerne vil være modedesigner

Én af de to hovedrolleindehavere fra ’Twilight’-filmene vil nu til at designe tøj.

Når man tænker på, at hun har været kampagnemodel for såvel Chanel som Balenciaga og har fast invitation til verdens modeuger, så ville det være oplagt, hvis det var 25-årige Kristen Stewart, der vil være tøjdesigner.

Men det er faktisk hendes 'Twilight'-medskuespiller og ekskæreste 29-årige Robert Pattinson, der i et nyt interview med magsinet Numéro afslører, hvad han har gået og arbejdet med i smug på det seneste:

- Jeg er begyndt at lave tøj. I de seneste to år har jeg besøgt producenter og håndværkere. Der findes allerede en del stykker tøj, og jeg elsker at lave det, røber Pattinson i interviewet.

Efter det helt store gennembrud med ’Twilight’-filmene har Robert Pattinson ikke været særligt aktiv på lærredet; fem film er det blevet til siden den sidste vampyrfilm udkom i 2012, og tilsyneladende har han skyet flere blockbusters og er gået i en mere indie-film-retning.

Ikke ny på modescenen

Pattinson er dog ikke helt på bar bund, når det kommer til modeverdenen: Han har i en del år været kampagnemodel for Dior, og han er forlovet med musikeren og modeikonet FKA Twigs.

Når det kommer til, hvad vi så kan forvente af Pattinsons tøj rent stilmæssigt, så sigter han bredt:

- Min stil er inspireret af de byer, som jeg besøger. I Los Angeles er det nemt at arbejde med denim og workwear. I England kigger jeg mere mod uld og strik. Det, som jeg laver, har mange facetter; tøj til mænd og til kvinder, tøj til venner… men jeg vil ikke komme med for mange detaljer - jeg vil ikke jinxe noget, røber han.

Pattinson er langt fra den første kendis, der vil være designer. Nedenfor har vi samlet fem kendte, der alle slår deres folder i modeverdenen.

Fem kendte, der blev modedesignere

 1. Victoria Beckham

  Den tidligere Spice Girl er noget nær guldstandarden, når det kommer til at ville skabe sig et navn i modebranchen. Hvad mange i starten troede var et forfængelighedsprojekt har faktisk vist sig at være en stor succes. I 2011 vandt hun den prestigefyldte pris for årets designer-brand ved British Fashion Awards.

 2. Kanye West

  Multikunstneren har igennem en del år forsøgt sig med mode og tæller da også chefdesigner for Givenchy, Riccardo Tisci, blandt sine tætteste venner. Indtil videre er kollektionerne blevet mødt med relativt lunkne anmeldelser, og det er mere al den spektakel, som han har skabt ved New Yorks modeuger, som de huskes for.

 3. Nicole Richie

  Hun blev kendt som Paris Hiltons veninde i starten af 00’erne, men siden da har Lionel Richies datter trukket sig tilbage fra festlivet og slået sig fast som designer med sit eget mærke ved navn ’House of Harlow 1960’.

 4. Mary Kate & Ashley Olsen

  Tvillingerne fra ’Hænderne fulde’, der har været kendte siden de var babyer, har opgivet skuespillerfaget helt og helliger sig nu deres modemærke ’The Row’, der også tæller undermærkerne ’Elizabeth and James’, ’Olsenboyes’ og ’StyleMint’. I 2014 vandt de Council of Fashion Designers of Americas toppris som årets bedste dametøjsdesigner.

 5. Jessica Simpson

  Popstjernen, der havde sin storhedstid i 00’erne, hører vi måske ikke så meget fra mere i radioen. Men hun har ikke ligget på den lade side. Hun startede ’Jessica Simpson Collection’ i 2005, og i 2015 havde mærket en årlig omsætning på omkring 1 milliard danske kroner!