Kendte

McCartney hylder legendarisk producer: - Han var som en far

Paul McCartney mindes på Facebook produceren bag The Beatles' musik, George Martin. George Martin blev 90 år gammel. Scanpix / Scanpix

The Beatles-stjernen Paul McCartney mindes musikproduceren George Martin. "Han var som en far for mig", lyder det.

"En gentleman", "som en far" og "en sand ven".

Sådan mindes musiker Paul McCartney den nu afdøde legendariske musikproducer George Martin, hvis død blev offentliggjort onsdag. 

- Jeg er så ked af at høre nyheden om, at George Martin er gået bort. Jeg har så mange dejlige minder om denne gode mand, som altid vil være hos mig, starter McCartney en lang opdatering på sin Facebook-profil og fortsætter: 

- Han var en sand gentleman og som en far for mig.

Artiklen fortsætter under billedet

I’m so sad to hear the news of the passing of dear George Martin. I have so many wonderful memories of this great man...

Posted by Paul McCartney on Wednesday, March 9, 2016

Manden bag The Beatles

Musikproduceren George Martin blev 90 år gammel og var bedst kendt som manden bag hovedparten af The Beatles' musik.

Ifølge McCartney resulterede de mange timer i musikstudiet i et nært venskab mellem ham og produceren, og det tidligere Beatles-medlem finder det også naturligt at kalde Martin for "det femte medlem" af The Beatles.

- Hvis nogen har fortjent titlen, så er det George. Fra den dag han gav The Beatles vores første kontrakt, frem til sidste gang jeg så ham, var han den mest generøse, intelligente og musikalske person, jeg nogensinde har haft fornøjelsen af at kende, skriver McCartney i sit mindeord. 

McCartneys musikalske hjælper

Under indspilningerne af The Beatles' musik spillede Martin ifølge McCartney en stor rolle. Han fremhæver blandt andet, hvordan musikproduceren fik idéen om at indspille "Abbey Road" og "Yesterday" med strygekvartet.

- Hans idé virkede tydeligvis, da sangen efterfølgende blev en af de mest indspillede sange med versioner fra blandt andet Frank Sinatra, Elvis Presley, Ray Charles, Marvin Gaye og tusindvis andre. 

Udover at producere musik sammen med The Beatles stod George Martin blandt andet også bag Elton Johns hyldestsang til prinsesse Diana, "Goodbye Englands Rose", ligesom han blev hyldet af dronning Elizabeth for sit musikalske arbejde.