Kendte

'The Simpsons' så Trump komme: Så gode er de til at forudse fremtiden

Tegneserien 'The Simpsons' har mere end en gang haft held med at forudse fremtiden.

Det må være en manuskriptforfatter med en meget klar krystalkugle, der sidder og skriver manuskriptet til den populære serie 'The Simpsons'. Serien har nemlig flere gange forudset, hvad der ville kommme til at ske i fremtiden. 

Eksmepelvis gjorde The Simpsons i afsnittet 'Bart to the Future' grin med Donald Trump, der i afsnittet annoncerer sit kandidatur til det amerikanske præsidentembede.

Noget der nu - stærkt overraskende og uforståeligt for mange - er blevet til virkelighed.  

At serien har brugt Donald Trump i en satirisk sammenhæng kommer ikke som nogen overaskelse.

Politikeren har det nemlig med at komme med så groteske udtalelser, at man til tider kommer i tvivl om seriøsiteten bag.

Og netop det med at forudse fremtiden har serien gjort op til flere gange. De forudså nemlig også 'Hestekødsskandalen', at vi ville kunne tale med vores ur og at 'The Beatles'-medlemmer var lang tid om at svare på sine fanbreve.

Læs om nogle af de gange, hvor 'The Simpsons' har haft korrekte forudsigelser nedenunder. 

'The Simpsons'-forudsigelser

 1. Deforme tomater

  I 1999 forudså 'The Simsons' at der ville dukke deforme planter op i forbindelse med radioaktiv stråling. Og netop det skete efter ulykken i Fukushima, hvor en tsunami forårsagede et stort udslip af radioaktivt materiale fra et atomkraftværk. 

  Sæson 11, episode 5, 'E-I-E-I-D’oh!'.

 2. Defekt stemmemaskine

  Da 'Homer Simpson' i 2008 skulle stemme på demokraten Barack Obama eller republikaneren John McCain, ændrede stemmemaskinen hans stemme til John McCain selvom han stemte på Barack Obama. Og netop denne defekt oplevede en borger også under det amerikanske valg i 2012. Her blev en stemme på Barack Obama ændret til en stemme på republikaneren Mitt Romney. 

  Sæson 20, episode 4, 'Treehouse of Horror XIX'.

 3. Tyveri af et citrontræ

  I et afsnit fra 1995 bliver der stjålet et helt citrontræ. Det skete så i 2013 i den amerikanske by Houston, hvor en tyv ikke var interesseret i hverken smykker, kontanter eller dyr elektronik, men derimod et citrontræ. 

  Sæson 6, episode 24, 'Lemon of Troy'.

 4. Et talende ur

  Om Apple har fået ideen fra 'The Simpsons' er ikke til at vide. Under alle omstændigheder havde Lisa's forlovede i 1995 i et afsnit et ur, som han kunne tale med. Og i 2013 fik vi så 'Smart-watch'. 

  Sæson 6, episode 19, 'Lisa’s Wedding'.

 5. Hestekød i maden

  Allerede i 1995 lavede man ifølge 'The Simpsons' mad med hestekød. Det får tankerne hen på 'Hestekødsskandalen', hvor hestekød blev solgt som oksekød.

  Sæson 5, episode 19, 'Sweet Seymour Skinner’s Baadasssss Song'.

 6. 'The Beatles' er langsomme til at svare sine fans

  I et 1991-afsnit af 'The Simpsons' sidder Ringo Starr fra 'The Beatles' i et bibliotek med overdrevent mange fan-mails, som han har svært ved at få svaret på. Og i 2013 modtog en række fans så et brev fra et andet Beatles-medlem. Nemlig Paul McCartney. 

  Sæson 2, episode 18, 'Brush With Greatness'.

 7. En 'The Rolling Stones'-koncert

  I 1995 var manuskriptforfatterne bag 'The Simpsons' så sikre på, at bandet 'The Rolling Stones' stadig ville give koncerter, at de satte en plakat op på et fremtidigt college-værelse. Og selv om årstallet på plakaten var 2010, havde de ret i, at 'The Rolling Stones' ville give koncerter langt ud i fremtiden. Og i 2012 var bandet da også på tour.

  Sæson 6, episode 19, 'Lisa’s Wedding'.

 8. Tjente penge på stjålet fedt

  Noget kunne tyde på, at 'Homer Simpsons' er et kriminelt geni. Under alle omstændigheder var han forud for sin tid, da han i 1998 stjal brugt fedt, for at sælge det igen. Den samme ide fik en tyv nemlig i 2013.

  Sæson 10, episode 1, 'Lard of the Dance'.

 9. Tryllekunstnere overfaldt af tiger

  Siegfried og Roy er to tysk-amerikanske tryllekunstnere, der havde et show i Las Vegas, som involverede flere farlige dyr. Heriblandt tigre. I 1993 lavede 'The Simpsons' så en parodi på kunstnerparret, hvor de blev overfaldt af deres egen løve. Det skete så i virkeligheden 10 år senere, hvor Roy blev overfaldet af en tiger under et show.

  Sæson 5, episode 10, '$pringfield (Or, How I Learned to Stop Worrying and Love Legalized Gambling)'.

Buzzfeed

Hvis Donald Trump bliver præsident i USA bliver det spændende at se, om USA ender i massiv gæld, ligesom resten af 'The Simpsons'-afsnittet forudsagde.