Kendte

Ordblind krimidronning uden filter: - Jeg vil inspirere andre

Sara Blædel håber, hun med sin historie kan give andre blod på tanden til at skrive.

Der skulle ikke meget overtalelse til, da TV 2 spurgte den succesfulde krimiforfatter Sara Blædel, om hun ville medvirke i dette års sæson af ’Stjernerne på slottet’.

- Jeg kan rigtig godt lide programmet, fordi man kommer hele vejen rundt om folk, man mest kender fra en bestemt side. Man får en personlig historie, der viser, hvad der har været med til at skabe personen, og hvorfor man gør, som man gør, siger Sara Blædel til TV 2.

Programmet, hvor Sara Blædel har fortalt sin livshistorie til de andre fire stjerner, er netop slut. Men du kan stadig se programmet ved at klikke på linket nedenfor.

Ordblind forfatter

En af de store grunde til, at hun sagde ’ja’, er, at hun gerne vil fortælle sin historie med de udfordringer, hun gennem årene er løbet ind i.

Sara Blædel vil gerne vise, at det kan lykkes at blive forfatter på trods af, at man er ordblind. Sådan lyder hendes historie nemlig. Derfor er hendes deltagelse en måde at sige, at der findes mange veje til målet.

- Jeg tror, at specielt mange unge mennesker tænker, at hvis man skal have stor succes med noget, skal man være perfekt. Og der er jo ikke ret mange af os, der føler os perfekte.

- Jeg er i hvert fald et levende eksempel på det. Jeg er altså ret langt fra at være perfekt på alle mulige måder, siger hun.

I klippet øverst i artiklen kan du se Sara Blædel fortælle om, da hun fik at vide, at hun var ordblind.

Vil inspirere

- Lige nu går det jo rigtig godt for mig. Jeg har stor succes med det, jeg laver, og mine bøger bliver udgivet over hele verden, men det er jo ikke min historie, siger hun og fortsætter:

- Jeg ved, det lyder frelst. Men hvis nogen kan få blod på tanden til at skrive ved at høre min historie, så bliver jeg glad.

Her signerer Sara Blædel sine bøger ved BogForum i 2014.

Sara Blædel har slet ikke gjort sig nogle tanker om, hvad seerne vil tænke om hende, efter hun har taget dem med tilbage til der, hvor livet gjorde ondt. For hende har det bare været vigtigt at give seerne og ikke mindst de fire andre stjerner en ærlig version.

- De får jo noget, der er fuldstændig uden filter, og det kan man vel kun give, hvis man føler sig tryg med sig selv, den man er og der, hvor man er i sit liv.

- Jeg ved da ikke, om der er nogen, der vil synes, at det er for åndsvagt og for meget, men det er der jo ikke noget at gøre ved. Så må de slukke for fjernsynet, siger hun og slår fast, at der ikke er noget, hun ikke vil dele.

Her ses Sara Blædel som barn. De første år af hendes liv boede hun med sine forældre i Kartoffelrækkerne i København.

Sammen med håbet om at inspirere andre til at blive forfattere på trods af udfordringer, så vil Sara Blædel også gerne dele den lidt mere private side med de mange mennesker, der læser hendes bøger og følger hende tæt på de sociale medier.

- Jeg tror sgu, de vil synes, det er meget sjovt at komme ind og se, hvad jeg er for en.

Sara Blædel som barn. Hendes far var journalisten Leif Blædel, der blandt andet skrev for Information, og hendes mor var Anne Grethe Nissen var skuespillerinde.

En enspænder type

Heldigvis har de fire andre stjerner fået Sara Blædel til at føle sig tryg, så det ikke var svært at fortælle sin livshistorie med dens op- og nedture. Hun fortæller, at hun hurtigt fik en følelse af, at alle ville hinanden det bedste.

Allerede i bussen på vej fra København til Damsbo Gods var der en uhøjtidelig stemning. Du kan se, hvordan det gik, da de fem stjerner mødte hinanden første gang her.

- Det har overrasket mig, hvor hurtigt vi har klikket med hinanden, siger Sara Blædel, der beskriver sig selv som en 'lonely-one-type', der ikke behøver at have folk omkring sig hele tiden.

Derfor var hun også spændt på, hvordan hun ville tackle at skulle bo tæt med en flok mennesker og være på det meste af døgnets 24 timer. 

Her er de nye stjerner på slottet

Sara Blædel

Sara Blædel

Sara Blædel er en af Danmarks mest populære krimiforfatter. Hun har skrevet ni krimier og modtog i februar De Gyldne Laurbær 2014.

Men at nå dertil har ikke været nemt. Det går op for de andre, når Sara fortæller sin historie, hvor det bliver tydeligt, at det bestemt ikke lå i kortene, at Sara skulle blive forfatter. Sara har et helt specielt forhold til havet - og selvfølgelig skal stjernerne derfor også i en brandvarm saunagus, efterfulgt af en iskold dukkert.

Sara Blædel er født 6. august 1964 i København

Foto: Scanpix

Nikolaj Hübbe

Nikolaj Hübbe

Nikolaj Hübbe er danser og instruktør, og i 2008 blev han balletmester for Den Kongelige Ballet. Han forlod New York City Ballet for at tage imod jobbet.

På sin dag fortæller balletmesteren om sin brændende og altoverskyggende kærlighed til balletten, og hvordan det lykkedes ham at blive en international balletstjerne. Men han åbner også op for følelserne, når han ærligt fortæller, hvordan det har været at skulle komme hjem efter mange år i udlandet og bevise sit værd som balletmester på det Kongelig Teater.

Nikolaj tager de andre med på gourmetrestaurant, hvor de sammen skal prøve kræfter med en af hans helt store passioner i livet – madlavning.

Nikolaj Hübbe er født 30. oktober i København.

Foto: Scanpix

Mille Lehfeldt

Mille Lehfeldt

Skuespillerinden Mille Lehfeldt er den yngste blandt de fem stjerner, men samtidig har hun masser af livserfaring. Hun har medvirket i den prisvindende film 'Flammen og citronen' og spillet hovedrollen i tv-serien 'Lykke'.

På hendes dag fortæller hun, hvordan det har været at være datter af to skuespillere og om at starte sin karriere i en meget tidlig alder. Mille Lehfeldt tager de andre med ud på en af sit livs største udfordringer – og så skal der findes den indre styrke frem for at de kan gennemføre en klatrebane langt oppe i trætoppene.

Mille Lehfeldt er født 8. december 1979 i København.

Foto: Scanpix.

Rasmus Bjerg

Rasmus Bjerg

Rasmus Bjerg har ikke alene gjort sig bemærket som et af landets sjoveste mænd, men også som en af Danmarks mest respekterede skuespiller. Han har medvirket i flere film og teaterstykker - heriblandt filmene 'Alle for én', 'Oldboys' og 'Flammen og citronen'. I år var han vært på 'Zulu Comedy Galla'.

På sin dag fortæller han, hvordan han fra en meget ung alder vidste, at det var skuespilfaget han gerne ville være en del af. Rasmus Bjerg har desuden en kunstnerisk side som han ønsker at indvie de andre i – De skal male deres indre følelser.

Rasmus Bjerg er født 28. juli 1976 i Vester Nebel.

Foto: Scanpix.

Dar Salim

Dar Salim

Dar Salim har som skuespiller ikke alene gjort sig bemærket i Danmark, men også i udlandet, hvor han har gjort kometkarrierer de sidste par år. Han har medvirket i blandt andet den store Hollywood-produktion og fantasy-serie 'Game of Thrones'. I Danmark har han medvirket i blandt andet TV 2's krimiserie 'Dicte'.

De andre stjerner bliver meget klogere på hvilken opvækst, der ligger bag den succesfulde irakisk-fødte skuespiller. Dar Salim har oplevet langt mere end de fleste på hans alder, og især hans tid som pilot har sat et dybt aftryk i hans sjæl. Denne følelse vil han gerne give videre til de andre med en privat helikoptertur over det Sydfynske landskab.

Dar Salim er født 18. august 1977 i Bagdad.

Foto: Scanpix