Kendte

Aldrig set før: 'Flaskepost fra P' sætter ny danmarksrekord

Filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens roman 'Flaskepost fra P' har solgt over 200.000 billetter i premiereweekenden.

Danskerne er strømmet i biografen i løbet af weekenden. Og på hundredetusinder af biografbilletterne har der stået 'Flaskepost fra P'. På trods af lunkne anmeldelser har filmen solgt hele 207.669 billetter siden premieren i torsdags, inklusiv snigpremierer. 

Det er første gang i dansk biografhistorie, at en dansk film runder et billetsalg på 200.000 på en premiereweekend. 

'Flaskepost fra P' er den tredje filmatisering af Jussi Adler-Olsens romaner om politibetjenten Carl Mørck, og efterfølgeren til de ligeledes succesfulde 'Kvinden i buret' og 'Fasandræberne', som var de mest sete film i de danske biografer i henholdsvis 2013 og 2014.

I hovedrollen som Carl Mørck ses Nikolaj Lie Kaas, mens Fares Fares spiller hans assistent Assad. 

Højkvalitetsserie

Hos produktionsselskabet Zentropa er man glad for danskernes modtagelse af filmen, der er den første af 'Afdeling Q'-filmene, der er instrueret af nordmanden Hans Petter Moland.

- Vi har gjort os umage med at udvikle universet og lave film som både underholder og imponerer.Jeg er stolt over, at vi i dansk film har kunnet opbygge en højkvalitetsfilmserie med de bedste skuespillere og filmfolk, vi har. Vi skal glæde os over, at danskerne i den grad har taget både film og bøger til sig. Jeg er taknemmelig for at bo i et land, hvor vi har en stolt filmtradition, og hvor danskerne ser danske, siger filmens producer Louise Vesth i en pressemeddelelse. 

Se en af filmens centrale scener i videoen her.

'Fasandræberne' hittede på TV 2

Mens 'Flaskepost fra P' altså storhitter i biografen, var der søndag aften dansk tv-premiere på forgængeren 'Fasandræberne' på TV 2, og også dén blev et stort hit. Hele 1,03 millioner seere så nemlig med, og det gør filmen til den mest sete på dansk tv i fem år. Fiktionschef på TV 2, Katrine Vogelsang, glæder sig over de flotte tal.

- 'Afdeling Q-'filmene er - når det gælder produktionskvalitet, kunstnerisk niveau og genre - i et sjældent højt niveau. Erfaringsmæssigt er det vanskeligt at give danskerne mere af det, de holder så meget af, flere gange. Nu er det lykkedes for Zentropa for tredje gang at skabe en 'Afdeling Q'-krimi som et rekordstort publikum tager til sig, og det er en formidabel og flot præstation, siger fiktionschef Katrine Vogelsang.

Zentropa og TV 2 har for længst meddelt, at man også filmatiserer Jussi Adler-Olsens fjerde bog i rækken om 'Afdeling Q', 'Journal 64'. Hvornår den fjerde film forventes at få premiere er endnu uvist.

Se Nikolaj Lie Kaas fortælle om filmen i videoen her.