Kendte

Ørken-sønner vinder én million i 'Millionæren': - Vi var fandenivoldske

Søren Pilmark og Henrik Koefoed vandt søndag aften én million kroner i 'Hvem vil være millionær'. Se listen over alle millionærvinderne her.

Én million kroner.

Det kunne tv-vært og quizmaster Hans Pilgaard søndag aften skrive på den check, han udstedte til de to skuespillere, Søren Pilmark og Henrik Koefoed, i 'Hvem vil være millionær?'

Makkerparret fra Ørkenens Sønner gik nemlig hele vejen og kunne efter en intens times tid springe op af deres stole og juble i guldkonfetti, da de svarede rigtigt på spørgsmålet til én million kroner.

For de to hovedpersoner var det en berusende oplevelse at deltage i quizprogrammet, fortæller Henrik Kofoed efter milliongevinsten til TV 2.

- Det var som om, vi red på en uvirkelig bølge den aften. Og det var som om, at aftenen stod i intuitionens tegn. Når jeg tænker tilbage på programmet, så undrer jeg mig over, at vi turde svare på alle spørgsmålene, for flere gange kunne vi lige så godt have svaret forkert. Vi tænkte, at går den, så går den – og det gjorde den heldigvis. Vi var fandenivoldske og gik all in. Det var jo et underholdningsprogram, siger Henrik Koefoed til TV 2.

Melder sig ind i eksklusiv klub

Med maksimumgevinsten melder Søren Pilmark og Henrik Koefoed sig ind i en eksklusiv klub af 'Hvem vil være millionær?'-deltagere, der har svaret rigtigt på alle 15 spørgsmål. Det er 17. gang i programmets historie, at millionen bliver uddelt.

Se alle de tidligere millionvindere i listen nederst i artiklen.

Typisk Pilmark at være heldig

Undervejs voldte især spørgsmål om sangerinden Barbara Molekos gennembrudshit og farven på midterlinjen på en ishockeybane Søren Pilmark og Henrik Koefoed problemer, men ved hjælp af et par livliner nåede parret hele tiden videre. 

Der var til gengæld ingen slinger i valsen, da Hans Pilgaard stillede spørgsmålet til 500.000 kroner; "hvilken dyrefamilie tilhører jærven?". Allerede inden de fire svarmuligheder kom på skærmen, havde Søren Pilmark svaret, da han huskede selvsamme spørgsmål fra sin barndom, hvor hans far fik det stillet i en quiz.

Det heldige sammentræf kom ikke bag på Ørkenens Sønner-kollegaen, Henrik Koefoed.

- Jeg tænkte bare, at selvfølgelig skete den slags for Søren. Det er "story of his life". Når Søren er chauffør i vores turnébil, er der altid en ledig parkeringsplads til ham, hvor vi kommer frem. Så heldige er vi andre ikke altid, siger Henrik Koefoed med et grin. 

Donerer penge til terminal-børn

Søren Pilmark valgte at donere sin halvdel af milliongevinsten til SOS Børnebyerne, mens Henrik Kofoed valgte at donere sine 500.000 kroner til Lukashuset, der er Danmarks første hospice for børn. Lukashuset, der ligger i Hellerup, åbnede i efteråret sidste år, og Henrik Koefoed er glad for at kunne donere så stort et beløb til stedet.

- Det er en rigtig god idé med et sted til terminal-børn, hvor de kan have deres familier omkring sig i nogle dejlige og rolige omgivelser, siger Henrik Koefoed.

I næste uges udgave af 'Hvem vil være millionær?' er det så den anden halvdel af Ørkenens Sønner, Niels Olsen og Asger Reher, der indtager de varme stole hos Hans Pilgaard.

Om det også skal lykkes dem at indkassere én million kroner til velgørenhed, kan du se på TV 2 søndag den 13. marts klokken 20.

De har vundet én million i 'Hvem vil være millionær?'

 1. Søren Brøndum Laursen

  Søren Brøndum Laursen var i 2001 den første i Danmark til at gå hele vejen i 'Hvem vil være millionær?'.

  Han er stadig den eneste dansker, der har vundet millionen på egen hånd.

 2. Anders og Peter Lund Madsen

  Brødrene Lund Madsen vandt 'Hvem vil være millionær?' for første gang i efteråret 2002.

 3. Søren Sko og Signe Svendsen

  De to musikere vandt en million kroner i vinteren 2004.

 4. Søren og Lis Guldbrand

  Søren Guldbrand og Lis Guldbrand vandt millionen i særudgaven 'Mig og Bedste' i foråret 2005.

 5. Claus Højbak og Bertel Haarder

  Skolelæreren Claus Højbak vandt sammen med den daværende undervisningsminister Bertel Haarder (V) en million kroner i særudgaven 'Hvem vil være millionær? - Nu med forstærkning' i oktober 2005.

 6. Fire junior-vindere

  I 2007-2008 var der særlige junior-udgaver af 'Hvem vil være millionær?'. Her vandt hele fire hold af unge en million. De fire hold var:

  - Peter, Helle og Alexander fra Bogense Sejlklub
  - Julie, Ulrik og Sia fra Hvidovre Atletik & Motion
  - Joachim, Lukkas og Daniel fra Kjøbenhavns Skøjteløberforening
  - Simon, Emil og Marcus fra Rollespilsforeningen Fafner

 7. Mogens Lykketoft og Martin Krasnik

  Under temaet 'I den gode sags tjeneste' vandt politiker og tidligere minister Mogens Lykketoft sammen med journalist og tv-vært Martin Krasnik en million kroner i efteråret 2010.

 8. Lars-Ole Jørgensen og Jon Mikkel Hansen

  'Quiznørderne kommer' var temaet, da Lars-Ole Jørgensen og Jon Mikkel Hansen løb med millionen i foråret 2012.

 9. Lasse Rimmer og Charlotte Bircow

  I efteråret 2012 vandt komiker og tv-vært Lasse Rimmer sammen med fitnessdronning og forfatter Charlotte Bircow millionen i anledning af 'Knæk cancer'.

 10. Thure Kjær og Bjarke Refslund

  De to ekstremsportudøvere Thure Kjær og Bjarke Refslund vandt maksimumgevinsten i 'Hvem vil være millionær?' i foråret 2013.

 11. Morten Resen og Ellen Nybo

  De to tv-værter Morten Resen og Ellen Nybo gik hele vejen og snuppede millionen i en særlig udgave af programmet, da TV 2 fyldte 25 år i efteråret 2013.

 12. Anders og Peter Lund Madsen

  Brødrene Lund Madsen vandt som det første par i 'Hvem vil være millionærs?' verdenshistorie millionen for anden gang i efteråret 2013.

 13. Jasmin Sharzad og Daniel Paske

  Jasmin Sharzad og Daniel Paske kendte ikke hinanden, da de i foråret 2015 vandt en million kroner til deling. De to deltog i en særlig dating-udgave af programmet.

 14. Søren Pilmark og Henrik Koefoed

  De to skuespillere fra Ørkenens Sønner vandt i foråret 2016 en million kroner.