Fem House of Cards-citater, der kan få selv Trump til at skælve under toupéen

Uanset hvad han tilstår af modbydelige planer, er vi alle team-Underwood, når fjerde sæson af House of Cards har premiere denne weekend.

Når vi taler om usympatiske seriekarakterer, kommer de ikke mere modbydelige og mere usympatiske end Frank Underwood, den altoverskyggende hovedkarakter i tv-serien 'House of Cards'.

Alligevel sidder vi alle sammen og hepper på den magtliderlige politiker - selv når han skubber en journalist ud foran et tog.

- Langt hen af vejen tror jeg, det er Kevin Spaceys fortjeneste, at vi holder med ham. Han spiller karakteren med så tilpas meget sydstatscharme, at man ikke kan andet end at være en lille smule tiltrukket af ham. Så er det sådan, at når man laver en serie med en ond hovedperson, kommer man til at holde med personen, hvis serien er godt skrevet og veleksekveret, lyder forklaringen fra serieanmelder og bestyrer af 'Serieland' på TV 2 PLAY Frederik Dirks Gottlieb.

Denne weekend blænder Netflix op for fjerde sæson af hitserien 'House of Cards', hvor vi følger Frank Underwood, en ambitiøs politiker, og hans hensynsløse togt til toppen af amerikansk politik. Se traileren øverst i artiklen.

Nederst har vi samlet nogle af de ondeste citater fra de foregående sæsoner.

Snedige kameragreb

Magtliderlige svin og hensynsløse politikere er ikke noget nyt i amerikansk fiktions-tv. Men skaberne af 'House of Cards' har alligevel brugt et ret originalt greb, der betyder, at vi altid vil være team-Underwood, forklarer Frederik Dirks Gottlieb.

- Skaberne bruger det geniale greb, at de lader ham tale ind i kameraet. De gør seerne til medsammensvorne. Og det er ofte i de sekvenser, at han forklarer nogle af de grimmeste ting. Men så længe, at han tager dig med på råd, så holder du med ham, fortæller Frederik Dirks Gottlieb.

Af samme grund tror serieanmelderen også, at vi fortsat kommer til at holde med Frank Underwood i den kommende sæson af serien. Ud fra traileren er der nemlig lagt op til en intens kamp mellem Frank Underwood og hans måske - måske ikke ligeså snedige kone Claire Underwood køligt spillet af Robin Wright.

Under al onskaben er der også et menneske. Og de - omend få - menneskelige øjeblikke afholder os fra at vende ryggen til Frank Underwood.

- Vi elsker at sidde og finde det gode i dem. Og det er ikke for at forsvare Underwood-karakteren, men der er noget godt derinde. Det kunne vi se i slutningen af sidste sæson, hvor han blev oprigtig ked af det, siger serieanmelderen.

Du kan i øvrigt se Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg tale om House of Cards i 'Go' morgen Danmark' søndag.

Hvis du skulle have glemt, hvor koldt et menneske, Frank Underwood kan være, så får du her fem af de mest ondskabsfulde citater.

Fem onde citater af Frank Underwood

 1. Frank om børn

  Frank Underwood er ikke pjattet med børn mildest talt. 

  Oversat til dansk: "Jeg vil ikke lyve, jeg kan ikke fordrage børn. Ja, jeg sagde det."

 2. Frank om slaveri

  Frank Underwood vælger sine kampe med omhu.

  Oversat til dansk: "Undgå, hvad du ikke kan vinde og hejs aldrig flaget for en fjollet sag som slaveri."

 3. Frank om babyer

  Frank Underwood er en mand med en makaber form for humor. En mand, der kan værdsætte en god død-baby-joke.

  Oversat til dansk: "I politik spiser du enten babyen eller så er du babyen."

 4. Frank om eksotiske dyr

  Frank Underwood er en mand, der forstår en god dyremetafor.

  Oversat til dansk: "En løve spørger ikke om lov, før han spiser zebraen. Løver taler ikke og zebraer lytter ikke."

 5. Frank om damen

  Når man som Frank Underwood har ordet i sin magt, kan man forvandle selv de pæneste ordsprog til sande massakrer.

  Oversat til dansk: "Bag enhver stor mand er en kvinde med blod på hænderne."