Anmeldernes dom: Så mange stjerner får 'Flaskepost fra P'

'Go' Morgen Danmark's filmanmeldere Ann Lind Andersen og Casper Christensen giver stjerner til den nye Jussi Adler-Olsen krimi.

Tro og religiøsitet er omdrejningspunktet for 'Flaskepost fra P', som er den tredje filmatisering af Jussi Adler-Olsens populære krimier.

Men selv om det måske kunne lyde som et lidt tamt tema for en krimi, er det bestemt ikke tilfældet, ifølge TV 2s anmelder Ann Lind Andersen.

- Vi kommer ud i de religiøse grupper ude i udkantsdanmark, som vi ikke ser så tit. Så det synes jeg faktisk fungerer som en god spændingsmotor, siger hun i 'Go' Morgen Danmark' .

Se et uddrag af anmelder-indslaget i videoklippet øverst.

Ny instruktør skruer op for action-scenerne

Hvor de to foregående Jussi Adler-Olsen-filmatiseringer, 'Kvinden i buret' og 'Fasandræberne', var instrueret af Mikkel Nørgaard, er der kommet en ny instruktør på den tredje film, nemlig norske Hans Petter Moland. Og det har ændret udtrykket en del.

- Der er gjort mere ud af den visuelle side, det visuelle udtryk. Og også action-scenerne. Jeg synes, det klæder den, at vi får noget tjubang, mener Ann Lind Andersen, som dog på den front er lidt uenig med sin mandlige anmelderkollega Casper Christensen.

- Det er en kunst at lave ordentlig action, uden at det går ud over helhedsindtrykket, og jeg synes ikke, det lykkes hundrede procent. Men jeg er fuld af benovelse over ambitionsniveauet, lyder det fra Casper Christensen, som hentyder til de tre-fire store action-scener i filmen.

Se trailer for 'Flaskepost fra P' her nedenfor.

- Jeg er glad: Fem stjerner!

Når det kommer til selve dommen over filmen, er de to anmeldere heller ikke helt enige. Selv om de begge er oppe i den gode ende af stjerne-skalaen, der strækker sig fra én til seks stjerner.

- Jamen, uh, jeg er glad: Fem stjerner! Jeg synes, det er en superfed, dansk actionfilm, lyder bedømmelsen fra Ann Lind Andersen, der endda har læst bogen bag filmen og ikke mener, det gør noget, at der mangler visse elementer fra den 488 sider lange roman.

Det er en superfed, dansk actionfilm

Ann Lind Andersen, TV 2s filmanmelder

Casper Christensen er også grundlæggende tilfreds med 'Flaskepost fra P'. Men han kan ikke skrue sig helt op på den samme begejstring, når det gælder uddeling af stjerner:

- Jeg får den op på fire! Det er Nikolaj LIe Kaas og Fares Fares, der hiver den hjem for mig. Det er deres samspil, der gør, at jeg rigtig godt kan lide at være i filmen, selv om den virkelig er grum indimellem, konstaterer han.

'Flaskepost fra P' har premiere i en lang række biografer landet over torsdag d. 3. marts

'Fasandræberne', som er nummer to i rækken af Afdeling Q-film, har dansk tv-premiere søndag d. 6 marts kl. 21.00 på TV 2 - se også baggrundsdokumentaren lige nu på TV 2 Play