Kendte

Nyt stjernefrø: Fra birolle i Zulu-serie til hovedrolle i 'Flaskepost fra P'

I rollen som den religiøse Rakel, der får kidnappet sine to børn i 'Flaskepost fra P', ses Amanda Collin, som er kendt fra 'SJIT Happens'.

Fakta om Amanda Collin

er født d. 4. marts 1987.

blev uddannet skuespiller fra William Esper Studio i New York i 2011.

har medvirket i en række kortfilm, deriblandt 'Bag glas' (2011), 'For det fælles bedste' (2014), 'Ækte vare' (2014), 'Blå time' (2015) og 'Op mod toppen af bjerget' (2015).

har desuden medvirket i TV2 Zulu-serien 'SJIT Happens' og DR2-satiren 'Banken: New Normal’.

er en fast del af ensemblet på Teater Mungo Park i Allerød og er for tiden aktuel i 'H.C. Andersens samlede eventyr’ og ‘Lille Mand, Hvad Nu’.

bor sammen med sin forlovede, Christoffer, der er selvstændig erhvervsdrivende, i København.
 

29-årige Amanda Collin er endnu et forholdsvist ukendt ansigt for det brede tv- og biografpublikum. Men har man fulgt med i Zulu-serien 'SJIT Happens' om et anarkistisk ungdomskollektiv i det centrale København, vil man sikkert genkende hende som Anes veninde Lærke.

Snart vil en stor del af den danske befolkning få Amanda Collin ætset ind på nethinden i den nye Jussi Adler Olsen-krimi 'Flaskepost fra P', hvor hun spiller den religiøse Rakel, der oplever en mors værste mareridt, da hendes to små børn, Samuel og Magdalena, bliver bortført af en iskold seriemorder. En rolle, som var både krævende og spændende for det unge skuespiltalent.

- Rakel bliver dybt rystet i alt det, hun har bygget sit liv op omkring, da hendes børn pludselig forsvinder, og hendes tro på det gode i mennesket bliver misbrugt. Men hun bruger troen som et fast holdepunkt gennem hele forløbet, siger Amanda Collin til TV 2 og fortsætter.

- Det har været en fantastisk rolle at spille. Virkelig en god oplevelse. For en skuespiller er det altid sjovt at få lov til at få bevæge sig ud i de ekstreme dele af følelsesregisteret, konstaterer hun.

Instinktet tager over

Sammen med sin mand, Elias (spillet af Jacob Lohmann, kendt fra 'Norskov'), tilhører Rakel det religiøse samfund Herrens Disciple, der i fred og fordragelighed dyrker næstekærligheden i et menighedshus langt ude på landet. Se videoklip nedenfor.

Da makkerparret Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) og Assad (Fares Fares) fra politiets afdeling for uopklarede kriminalsager, den såkaldte Afdeling Q, banker på døren hos Rakel og Elias for at høre, om de har oplevet noget usædvanligt, nægter Elias at lukke dem ind. En beslutning, som Rakel modsætter sig.

- Selv om de har fået at vide, at de skal holde politiet udenfor, så træder Rakel i karakter og insisterer på, at politiet skal have lov til at komme indenfor, da de potentielt kan være en redning for børnene, fortæller Amanda Collin om sin karakter og tilføjer.

- Rakel bliver overmandet af universelt menneskelige følelser, deriblandt selvbebrejdelser over, at hun ikke har passet ordentligt på sine børn. Så instinktet tager over, og her opfatter jeg, at magtforholdet mellem hende og Elias vendes på hovedet, forklarer skuespilleren.

Se eksklusivt videoklip fra 'Flaskepost fra P' øverst, hvor Carl og Assad inviteres ind hos Rakel og Elias

Kan genkende troen på det gode

På trods af at rollen som den religiøse og forsagte Rakel ligger temmelig langt fra hende selv, har Amanda Collin alligevel fundet visse ligheder.

- Rakel bruger troen som noget at holde sig til, både før, under og efter den traumatiske kidnapning. Og jeg kan personligt genkende troen på det gode i mennesker. Kærligheden. Medmenneskeligheden, som vel er grundlæggende i de fleste religioner, siger Amanda Collin, der under sin research gik i kirke for at mærke troen på det større.

Selv tror hun dog ikke på en decideret Gud, men på "noget".

- Jeg tror på, at der er nogen, der holder hånden over os. Et eller andet, som bestemmer noget. Noget, man sværger til, når det går godt eller dårligt. Generelt har vi  brug for at finde en mening med livet, og dét kan give én trøst i uretfærdige situationer, ræsonnerer hun og fortsætter.

- I rollen har jeg erstattet religion med kærlighed, og Rakels kærlighed til sine børn er ikke svær at sætte sig ind i, selv om jeg ikke selv har børn.

Gik til casting og mødte et stort idol

For den 29-årige skuespiller, der tidligere har haft biroller i et par tv-serier og medvirket i en række kortfilm, er den tredje Jussi Adler Olsen-filmatisering hendes første spillefilm, og glæden var stor, da hun blev inviteret til casting på rollen som Rakel i 'Flaskepost fra P’. 

Det var overraskende for mig, at jeg blev valgt.

Amanda Collin, skuespiller i 'Flaskepost fra P'

- Jeg ville selvfølgelig rigtig gerne have rollen, men havde ingen forhåbninger om det. Faktisk mødte jeg et af mine største idoler på vej ud, lige da jeg skulle ind. Så det var overraskende for mig, at jeg blev valgt, men selvfølgelig vidunderligt, lyder det fra den unge stjernespire.

Samtidig fik hun erfaringer om, hvordan det var at samarbejde med et garvet filmhold, der havde en masse kendte og kompetente navne både foran og bag kameraet.

- Jeg var positivt overvældet fra start til slut. Der var så mange søde mennesker på holdet, og der blev gjort rigtig meget ud af at tage godt imod mig, forsikrer hun.

Tilbragte syv dage med optagelser i Tyskland

Selv om landskabet i 'Flaskepst fra P' umiddelbart ser pæredansk ud, er mange af udendørsoptagelserne foretaget i Tyskland, tæt ved Hamborg. Blandt andet er det her, den religiøse families stråtækte hus ligger. Se videoklip fra filmen nedenfor.

Og for Amanda Collins vedkommende er alt arbejdet foregået syd for grænsen.

- Jeg har været med på syv optagedage ialt, og de locations, jeg var med på, var allesammen i Tyskland. Men det gør det kun sjovt at være væk hjemmefra. Sådan lidt lejrskoleagtigt.

- Det sværeste for mig var kontrasten. At have det rigtig hyggeligt om aftenen med holdet og så skulle op næste dag og tude hele tiden, forklarer Amanda Collin med en lille latter. 

- Svært at forestille sig, at så mange kommer til at se mig

Når 'Flaskepost fra P' har officiel danmarkspremiere torsdag d. 3. marts, bliver Amanda Collin med ét slag et kendt ansigt i den brede offentlighed. De to foregående Jussi Adler Olsen-krimier, 'Kvinden i buret' og 'Fasandræberne', er blevet set af henholdsvis 724.000 og 764.000 danskere, og intet tyder på, at interessen er mindsket. Tværtimod.

Jeg glæder mig bare til, at mine nærmeste skal se filmen.

Amanda  Collin, skuespiller i 'Flaskepost fra P'

- Det er svært at forestille sig, at så mange mennesker kommer til at se mig på lærredet. Så det har jeg ikke tænkt så meget over. Jeg glæder mig bare til, at mine nærmeste skal se filmen, for det har været en vild oplevelse for mig at lave den, lyder det fra Amanda Collin, som har en stor familie.

Ud over rollen i 'Flaskepost fra P' kan TV 2s seere også snart se frem til at opleve Amanda Collin i rollen som den søde danselærer Charlotte i Hella Joofs nye dramakomedieserie 'Bedre skilt end aldrig'.

'Flaskepost fra P' har premiere i en lang række biografer landet over torsdag d. 3. marts

Oplev også Amanda Collin i tredje afsnit af 'Bedre skilt end aldrig', som har premiere på TV 2 mandag d. 29. februar kl. 20.45 på TV 2 - eller se snigpremieren lige nu på TV 2 Play