Oscar

Brie Larson hvem? Lær Hollywoods nye stjerne at kende her

Skuespiller Brie Larson vandt natten til mandag en Oscar i kategorien bedste kvindelige hovedrolle.

Hun flyttede til Los Angeles som syvårig med en drøm om at blive skuespiller. I dag er Brie Larson 26 år - og står med en Oscar i hånden for 'Bedste kvindelige hovedrolle' for sin hovedrolle i 'Room'

Den vandt hun ved det store Oscar-show natten til mandag.

- Wauw. Tak til akademiet. Jeg vil starte med at sige, at det, jeg elsker ved at lave film, er, at der skal så mange til at lave det. Så jeg vil takke hele holdet, sagde Brie Larson.

Herhjemme er det nok stadig de færreste, der kender den unge skuespiller. 

Er Brie Larson også relativt ukendt for dig?

Så kommer der her ti ting, du skal vide om Hollywoods nye superstjerne. 

10 ting du skal vide om Brie Larson

 1. Har skiftet navn

  Brie Larson blev født Brianne Sidonie Desaulniers i 1989, men ændrede sit efternavn, fordi hun blev irriteret over hele tiden at skulle rette folks forkerte udtale af det franske navn.

  Hendes svenske oldemors navn blev en praktisk løsning, og da hun var ni år, blev hendes skuespillernavn det skandinaviskklingende “Larson”.

 2. Født i Californien

  Brie Larson blev født i Sacramento i Californien og er datter Sylvian og Heather Desaulniers. 

  Efter hendes forældre, som begge er kiropraktorer, blev skilt, flyttede moren til Los Angeles med Brie Larson og hendes søster.

  Her boede de i en lille etværelseslejlighed i Burbank tæt på Disneys og Warner Bros' store filmstudier.

 3. Bor omgivet af træer

  I dag bor Brie Larson omgivet af træer oppe i Los Angeles' bakker sammen med sine to hunde Bowie og Jonathan. 

  I et interview med Scandinavian Airlines' onlinemagasin har hun forklaret, at det får hende til at føle, at hun bor på landet, fordi der stortset aldrig er mobildækning.

 4. Startede sin karriere tidligt

  Allerede som syvårig vidste Brie Larson, at hun ville være skuespiller. Som niårig dukkede hun op som sketchskuespillerinde i 'The Tonight Show with Jay Leno' og fik efterfølgende en masse småjob - blandt andet på Disney Chanel og i filmen '13 going on 30.'

 5. Har haft biroller i flere store film

  Før Brie Larson for alvor brød igennem, havde hun flere forskellige biroller - blandt andet som Envy Adams i Scott Pilgrim vs. the World eller som karakteren Molly i 21 Jump Street.

 6. Fik sit gennembrud i 2014

  Brie Larson fik sin gennmebrud med sin første hovedrolle i Short Term 12, hvor hun spiller Grace, der er vejleder for en gruppe udfordrede børn.

  Filmen gav hende masser af anmelderroser og sikrede hende prisen for bedste kvindelige hovedrolle ved Independent Spirit Awards.

 7. Har vundet en Golden Globe

  Brie Larson vandt i januar en Golden Globe-pris for hovedrollen i filmen 'Room.'

 8. Er spået til at vinde en Oscar

  Filmen 'Room' skabte allerede en del Oscar-summen efter premieren på den prominente Telluride Film Festival i starten af september.

  Her spiller Brie Larson en kvinde, der kidnappes og spærres inde i et rum, hvor hun lever i en række år med et barn. Flere filmanmeldere har spået, at den 26-årige skuespiller får en Oscar i kategorien for 'Bedste kvindelige hovedrolle' for sin præstation.

 9. Er også en popstjerne

  I 2005 udgav hun sit første og eneste album 'Finally Out of P.E' med 13 popsange, som hun senere turnerede rundt med. 

 10. Har arbejdet som instruktør

  Brie Larson har skrevet og instrueret flere kortfilm. Hendes første 'The Arm' vandt en særlig jurypris på Sundance Film Festitval 2012.