Oscar

De kan vinde en Oscar for andet år i træk

To af de nominerede til dette års Academy Awards har muligheden for at vinde en af de eftertragtede statuetter for andet år i træk.

Som om det ikke var nok at vinde én Oscar, så kan skuespiller Eddie Redmayne og instruktør Alejandro González Iñárritu med spænding se frem til, om de vinder den prestigefyldte pris to år i træk. De to er nemlig nomineret i samme kategori, som de vandt i sidste år.

I fjor vandt skuespilleren Eddie Redmayne en statuette for 'Bedste mandelige hovedrolle' for sin optræden i filmen 'Theory of Everything'. Her spillede han rollen som Stephen Hawking. Filmen portræterede forholdet mellem videnskabsmanden og hans kone, samt hans liv med sygdommen sklerose. 

I år er Eddie Redmayne også nomineret for en rolle, der har fundet inspiration fra virkeligheden. Hans spiller nemlig rollen som transkvinden Lili Elbe, der var den første transkvinde til at undergå en kønsskifteoperation. Han er dermed nomineret i samme kategori, som han sidste år vandt. Nemlig 'Bedste mandlige hovedrolle'.

I kategorien er han oppe at konkurrere mod Bryan Cranston (Trumbo), Matt Damon (The Martian), Leonardo DiCaprio (The Revenant) og Michael Fassbender (Steve Jobs).

Se Oscar-uddelingen på TV 2

Natten mellem søndag den 28. og mandag den 29. februar uddeles filmverdenens fornemste pris, Oscar'en.

I tidsrummet 23.15-06.30 kan du følge showet live på TV 2, på tv2.dk og på TV 2s profil på Snapchat, tv2newsdk.

Vandt for 'Birdman' - nomineret igen

Også instruktøren Alejandro González Iñárritu har muligheden for at stille endnu en Oscar-statuette hjem på hylden. Han er igen i år nomineret i kategorien 'Bedste instruktør'. Prisen vandt han sidste år for filmen 'Birdman', som handler om den falmede skuespiller 'Riggan Thomson', der for flere år tilbage spillede rollen som superhelten 'Birdman'. 

I år er han nomineret for filmen 'The Revenant', som indtil videre har vundet et stort antal priser ved andre prisuddelinger. Filmen er ligeledes nomineret til hele 12 priser ved weekendens Oscar-uddeling. Blandt andet er Leonardo DiCaprio nomineret i kategorien 'Bedste mandlige hovedrolle'. Filmen 'The Revenent' er også nomineret for 'Bedste film'. Og da 'Birdman' også vandt for bedste film sidste år, kan Alejandro González Iñárritu også vinde i den kategori.

Det samme gælder for kategorien 'Bedste fotografering', hvor 'The Revenant' også er nomineret. Fotograferingen til filmen har Emmanuel Lubezki stået for, og han har derfor også muligheden for at vinde en Oscar for andet år i træk, da han stod for fotograferingen til 'Birdman' - der vandt sidste år. 

To danske film er nomineret

Der er to vinder-chancer for danske film ved dette års Oscaruddeling. Tobias Lindholms film 'Krigen', med Pilou Asbæk og Tuva Novotny i hovedrollen, er nomineret i kategorien 'Bedste udenlandske film'. Det er 11. gang, at en dansk film er repræsenteret i den kategori. Filmen er oppe imod den ungarske storfavorit, holocaust-dramaet 'Son of Saul', samt 'Mustang' fra Frankrig, 'Embrace of the Serpent' fra Columbia og 'Theeb' fra Jordan.

Også i kategorien 'Bedste dokumentarfilm' er dansk film repræsenteret, nemlig i form af den herboende, amerikanske instruktør Joshua Oppenheimers danskproducerede 'The Look of Silence'. En kategori, han også var nomineret i i 2014 med sin forrige film 'The Act of Killing'.