Kendte

Anders Bircow med i Ørkenens Sønner: - Nej, jeg har ikke spurgt de to andre om lov

'Ørkenens Sønner' henter vikar hos 'Linie 3', efter Asger Reher har lagt sig syg. Anders Bircow er både stolt og beæret.

Der er kun kærlighed mellem de to sang-og-sjov-grupper 'Linie 3' og 'Ørkenens Sønner'. Derfor var det heller ikke nødvendigt, at spørge de to andre - Preben Kristensen og Thomas Eje - om lov, da Anders Bircow blev spurgt, om han ville være vikar for Asger Reher, der har lagt sig syg.

- Nej, vi er ikke konkurrenter – vi er kollegaer. Det er ligesom en teateropgave, hvis man skal ind og være dubleant, Så nej, jeg har ikke spurgt de andre om lov – det behøver jeg ikke, siger Anders Bircow til TV 2.

Der har ellers været mange reaktioner på netop det faktum, at det er Anders Bircow fra 'Linie 3', der skal afløse Asger Reher i 'Ørkenens Sønner', efter det søndag blev annonceret på 'Ørkenens Sønners' Facebook-side.

Dog er der nærmest ingen negative reaktioner på valget af vikar. Langt de fleste fans ønsker Asger Reher, der er blevet ramt af en lungebetændelse 'god bedring'. Ud over Asger Reher består gruppen af Søren Pilmark, Henrik Koefoed og Niels Olsen.

Søren Pilmark svingede forbi

Anders Bircow fortæller, at det var hans gamle kollega og skolekammerat Søren Pilmark, der henvendte sig til ham, da Asger havde lagt sig syg.

- Søren Pilmark ringede og spurgte 'er du hjemme?' Og så sagde jeg ’ja’. Og så kom han forbi, siger Anders Bircow, der hurtigt takkede ja til opgaven.

De to, Søren Pilmark og Anders Bircow, gik på skuespillerskolen sammen - og optrådte også sammen i en kvartet i 1970'erne. 

Senere blev Søren Pilmark dog fravalgt som medlem i 'Linie 3' til for del for Thomas Eje, hvilket gjorde ham rasende - det fortalte han til BT i 2008. Men den lille stridighed er for længst glemt - og der er ikke andet end godt gammeldags kollegialt venskab mellem de to grupper.

- Det var faktisk Søren og jeg, der startede alt det der med at lave noget sjovt og synge en sang samtidigt, som jo er det, vi laver. Og Asger og jeg har jo boet i samme lejlighed, så Søren, Asger og jeg – vi går way back, fortæller Anders Bircow, der opfatter henvendelsen som et kærligt klap på skulderen.

Femte mand i logen

Anders Bircow skal efter planen udfylde alle Asger Rehers roller på den pågældende turné. Og han tror ikke selv, at rollerne bliver så stor en udfordring - det er værre med stemmen, forklarer han. Asger Reher har nemlig den dybeste af de fire.

Heldigvis har Anders Bircow fået hjælp af sin nye logebror.

- Jeg har haft kæmpe stor hjælp i Henrik Koefoed, som er et meget musikalsk menneske, siger Anders Bircow, der dog på et punkt har fået sin egen persona.

Anders Bircow kommer ikke til at være logebroderen Ali Bubbas Barkhar - som er Asger Rehers logenavn. I stedet har han fået sit helt eget navn - som et femte medlem af logen.

- Asger Reher er jo Ali Bubbas Barkhar. Og da talte vi om, jeg ikke kan hedde det samme, så jeg foreslog 'Abdullah Madela'. Der er kommet en ny logebror på en led, siger Anders Bircow og tilføjer med stor alvor.

- Jeg tager det som en meget, meget stor ære at få lov at fremføre loge-eden. Den lille højtidelige sang, som man synger i logen.

Anders Bircow skal afløse Asger Reher på de sidste to uger af gruppens turné i februar og marts.