Kendte

Nu er den tilbage - melodien der blev væk

Det er over tyve år siden, at Kjeld Abels teaterstykke 'Melodien, der blev væk' har været fremført på en af de danske teaterscener.

Men det bliver der lavet om på nu. For på lørdag har teaterstykket 'Melodien, der blev væk' premiere på Nørrebroteater med blandt andet skuespillerne Esben Dalgaard og Julie Agnete Vang, der spiller henholdsvis 'Larsen' og 'Edith'. 

- Jeg synes stadig, at teaterstykket er relevant, og det tror jeg, at det vil blive ved med at være, fordi den handler om, at melodien kan blive væk. Og melodien i det her stykke er jo lykken og livsglæden og en masse andre ting, som er positive i ens liv, og specielt i sådan en fortravlet hverdag, som vi lever i nu, fortæller skuespiller Esben Dalgaard i 'Go' morgen Danmark'.  

Teaterstykket er skrevet af Kjeld Abell, og handler om 'Larsen', der er en almindelig mand. 'Larsen' er et ret gennemsnitligt menneske og føler selv, at han har mistet sin 'melodi'. Han vil have mere ud af livet, og går derfor i gang med at finde sin 'melodi'. 

- Jeg synes tit, at jeg ser mig selv udefra og tænker: 'Er det virkelig sådan her, jeg vil have, at min hverdag skal være?'. Der er nogle ting, som er tvunget til. For eksempel madpakker til vores børn, men så længe man er bevidst om det og reflekterer over det, siger skuespillerinde Julie Agnete Vang. 

- Nogle gange skal der kun nogle meget små ting til for at ændre hverdagslykken, siger hun. 

Sådan finder vi vores melodi

Skuespillerne bag 'Larsen' og 'Edith' har hver især deres egne måde at finde deres egen 'melodi'. 

- Det gør jeg ved at bruge dem, jeg har tæt på. Det er jo familie og gode venner og selvfølgelig også sit eget selskab. Prøve at sætte sig ned i et øjeblik i en stol og lige tænke over, hvad det er der trykker og hvad der er problemet og så forhåbentlig have et netværk omkring sig, fortæller Esben Dalgaard.

- I bund og grund handler det vel om ikke at være bange for at sige, hvad man har behov for og ikke være bange for, om andre folk ikke kan lide det, man har lyst til at sige. Det handler om at være sig selv. 

Opført første gang i 1935

- Larsen er en bred, almindelig borger i Danmark. Og han er egentlig glad og positiv, men han kommer ud for nogle udfordringer, der gør, at han tager nogle valg, der holder ham fast i trommerummen og konventioner, hvor man helst skal opføre sig på bestemte måder, for det får man mest ud af. Og det gør lige så stille, at han mister sin melodi, fortæller Esben Dalgaard om sin karakter 'Larsen'. 

- Men der har han heldigvis nogle mennesker omkring ham, der kan hjælpe ham med at finde tilbage, supplerer han. 

Stykket blev første gang opført mere end 80 år sidden i Riddersalen i 1935. 

Af andre skuespillere i stykket er Jens Jørn Spottag, Christiane Gjellerup Koch, Tom Jensen, Hannah Schneider, Nicolai Kornerup, Bolette Nørregaard Bang og Sebastian Henry Aagard-Williams.