Kendte

Hella Joof jubler over visning på filmfestival: - Jeg var bekymret

'Bedre skilt end aldrig' fik en varm modtagelse til filmfestival, hvor holdet bag filmen efterfølgende blev spurgt om skilsmisseråd.

Der var begejstring, da den nye danske tv-serie 'Bedre skilt end aldrig' onsdag aften havde verdenspremiere på den famøse filmfestival 'Berlinalen'. 

Premiereafsnittet blev modtaget med klapsalver og rosende ord, og selv folk der ikke så premieren, havde hørt rygterne svirre, forklarer seriens instruktør, Hella Joof, til TV 2. 

- Jeg var bekymret for, om folk ville forstå den. Men det må man sige, de gjorde. Det gik faktisk så godt, at vi efter at have vist den for forskellige købere, forventer, at det vil tikke ind med bestillinger fra hele verden nu, lyder det fra en glad Hella Joof. 

Mændene spurgte om råd

Formålet med drama-komedieserien, der handler om ægteparet Line (Maria Rossing) og Martin (Peter Plaugborg), der skal skilles, men vælger at blive boende sammen, indtil huset bliver solgt, har været at skildre et moderne parforhold, som danskerne kan genkende sig selv i.

Noget tyder dog på, at det ikke kun er danske familier, der vil kunne genkende sine egne skilsmisseproblemer.  

- Det var lidt sjovt, for folk kom især op til Mette Heeno (manuskriptforfatteren, red) og spurgte, om hun havde skrevet om deres liv, og så var der ret mange mænd, der gerne ville have gode råd. Mette er helt blå på armene fra alle de folk, der er hevet fat i hende, griner Hella Joof og fortsætter:

- Men generelt vækkede serien en meget stor genkendelse blandt folk, og det er jo det, der er hele pointen med serien, forklarer hun.

Få et to minutters-smugkig på serien her:

Stort og tiltrængt skulderklap

Da det blev offentliggjort, at serien skulle have verdenspremiere i Berlin, udtalte manuskriptforfatter Mette Heeno, der tidligere har skrevet manuskripter til tv-serier som 'Langt fra Las Vegas' og 'Lærkevej', at hun glædede sig over, at udlandet havde fået øjnene op for tv-serien med det ”originale take på parforhold”, da ambitionen fra starten havde været at lave en moderne skildring af kærlighed og parforhold.

Ifølge Hella Joof var det dog også et tiltrængt skulderklap.

- Man kan kun blive glad, når der er andre, der også synes, den var god. Men jeg vil også sige, at det var et meget stort og tiltrængt skulderklap efter en presset klippefase, På den måde har det næsten haft en terapautisk virkning, forklarer Hella Joof. 

Danmarkspremiere den 29. februar

Bag 'Bedre skilt end aldrig' står trioen Mette Heeno (hovedforfatter), Hella Joof (instruktør) og Mie Andreasen (producer), der også producerede succesfilmen 'All inclusive' fra 2014. 

Ud over den Reumert-vindende Maria Rossing og den Robert-vindende Peter Plaugborg medvirker også blandt andre Esben Dalgaard, Stine Schrøder Jensen, Katrine Greis-Rosenthal og Kurt Ravn i serien.

'Bedre skilt end aldrig' består i første omgang af otte afsnit og har premiere på TV 2 den 29. februar klokken 20.50.