Kendte

Aktuel i ny serie: Laura Christensen glædede sig til norske sex-scener

Den danske skuespiller er netop nu aktuel i anmelderrost tv-krimi på norsk tv.

Herhjemme kender vi hende som den lille pige fra Riget, et utal af roller i ungdomsfilm, 'Kandidaten', 'Kongekabale' og 'Nymphomaniac'.

Men i Norge hitter danske Laura Christensen lige i øjeblikket i en populær krimiserie. Serien hedder 'Mammon', og anden sæson sendes i øjeblikket på den norske tv-kanal NRK.

Her spiller hun Ellen Claussen. Hendes rolle indleder et hedt forhold til 44-årige Jon Øigarden, der spiller hovedrollen, journalisten Peter Verås.

Serien følger blandt andre Peter Verås, som er en graverjournalist på en stor norsk avis, hvor der bliver arbejdet på en stor historie om underslæb i en stor virksomhed.

Norske VG mødte i weekenden Laura Christensen på et hotel i Berlin i anledning af Berlin Filmfestivalen, og her fortalte den 32-årige skuespillerinde, at hun faktisk så frem til at indspille sexscenerne.

Årsagen var, at forholdet mellem de to roller var meget ægte.

- Det er så meget i Ellens figur, som hun ikke kan vise, som er hemmeligt eller bygger på løgne. Men kærlighed til Jons rolle er helt ægte. De intime scener var bare dejlige. Endelig kunne jeg lade Ellens følelser slippe rigtig løs. Og Jon er en herlig modspiller, siger hun til VG.

Og ifølge det norske medie lyste Laura Christensens ansigt op, da snakken faldt på Jon Øigarden.

- Han er enormt hurtig og sjov. Han gør grin af mit danske. Jeg grinte så meget mellem optagelserne. Venskabet med Jon blev meget vigtigt for, at jeg kunne føle mig hjemme på settet.

Laura Christensen har haft flere roller, hvor hun har skulle lave sexscener og smide tøjet, og det tager hun i stiv arm. På de to første optagedage til filmen 'Kandidaten' med Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen, skulle hun lave sexscener.

Dengang sagde hun til damebladet Bazar:

- Jeg laver sexscener, når der er en mening med det, så har jeg sgu ikke noget imod det. Det kan føles grænseoverskridende lige først. Men så glemmer man, at det egentligt er lidt akavet, for det er jo også mit arbejde.

Som 19-årig spillede hun med i ungdomsgyseren 'Midsommer' og her tog hun også tøjet af i en af scenerne.

Laura Christensen fortæller, at hun meget gerne vil lave mere film og tv i Norge.

- De har en vældig høj standard på produktionerne, et vidunderligt engagement og ikke mindst nogle pisse gode skuespillere, og tilføjer, at rollen som Ellen Claussen er en af de mest udfordrende i hendes karriere.