Kendte

Keld Heick: Hvis Hilda var et dyr ...

... ville hun være en vaskebjørn. Meget går op i sang og musik hos familien Heick, men en tur i Zoo med børnebørnene er der bestemt også tid til.

- Hvis Hilda var et dyr, så ville hun være en vaskebjørn. Det er jeg ikke i tvivl om, siger Keld Heick og fortsætter.

- For det første fordi, Hilda er en dejlig lille bamse og for det andet fordi, hun kan jo slet ikke holde sig fra at vaske, der skal være rent og skrubbet alle vegne.

Imens Keld Heick kærligt sammenligner sin kone gennem mange år med en vaskebjørn, sidder Hilda ved siden af og klukker.

- Åh, jeg kommer til at græde, griner hun. 

De to Heick'er har tydeligvis en god kemi, hvilket også fremgår i den nye programserie 'Showbizfamilier', der bliver sendt første gang onsdag den 17. februar på TV 2 Charlie kl 21.35.  

Se et klip fra programmet øverst i artiklen, hvor Keld og Hilda er i Zoo med børnebørnene, Storm og Eliot.

Hilda døjer med sommerfugle

Men Hilda Heick er også en sanfugl. Og én, der ofte er plaget af sommerfugle i maven, inden hun skal på scenen.

I et interview med TV 2 fortæller Keld Heick, at det ikke var helt nemt at få overtalt Hilda til at blive sin partner på scenen. I starten gav hun udtryk for, at hun aldrig ville stille sig op og synge offentligt – kun derhjemme.

- Så der skulle meget overtalelse til. Og da hun så til sidst sagde ja, så havde vi vores debut på Pejsegården i Bradstrup, siger Keld Heick.

Det var i starten af februar i 1981. Men Hildas nerver var lige ved at få overtaget.

- Der sidder 800 mennesker og venter på, at vi skal komme ind, og så siger Hilda ti minutter før, vi skal på scenen: 'Nej, jeg kan ikke'. Og så var jeg nødt til at tale med store bogstaver og sige: 'Det kan man ikke, Hilda – de sidder alle sammen og venter'. Så hun fik lige en lille skideballe, og det var åbenbart det, der skulle til, for så tog hun sig sammen, og vi gik ind på scenen – og så gik det jo fint, fortæller Keld Heick.

Blev alligevel bidt af det 

Da hun havde stået der i ti minutter til et kvarter, og de værste nerver var overstået, så synes hun slet ikke, at det var så tosset, siger Keld heick og fortæller, at det dog ikke var noget, hun havde lyst til i lang tid fremover. 

- Måske et års tid og så var det slut igen – men sådan gik det jo heldigvis ikke, siger Keld Heick, der omtaler dét, at han fik Hilda til at blive sin partner, ikke bare privat, men også på scenen, som en af sine største succeser.

- Det var en kæmpe gave, siger den garvede dansktop-musiker og nævner køreturene hjemad efter optrædener som meget værdifulde.

- Det var slet ikke det samme før i tiden, hvor man ligesom brændt inde med det selv. Først når man kom hjem engang, kunne man begynde at fortælle noget om det – men meget af det, ville være svært at forstå for én, som ikke selv var i branchen. Der har vi simpelthen en fantastisk mulighed for at få nogle kæmpe glæder sammen, fortæller Keld Heick om sin Hilda.

Læs mere om, hvordan Keld Heick vandt Hilda i artiklen her.

I klippet herunder kan de se en scene fra 'Showbizfamilier', hvor Hilda laver en fejl på scenen.

Hilda Heick optrådte desuden som værtinde sammen med datteren Annette Heick og Jacob Riising til Melodi Grand Prix 2016.

Se første afsnit af 'Showbizfamilier' på TV 2 PLAY.