Kendte

Cecilie Hother ramt af tabu-belagt sygdom: Kæmper med uønsket skægvækst

- Kvinder med PCO skal vide, at det ikke er så svært at gøre noget ved det, og jeg vil gerne inspirere dem til at være åbne omkring deres sygdom, siger Cecilie Hother, der nu selv taler åbent om sit liv med PCO. Simon Skipper / Scanpix

Tv-vært Cecilie Hother fortæller i et nyt interview for første gang om livet med PCO - en sygdom, hun har kæmpet med i årevis.

- Jeg får næsten tårer i øjnene ved bare at sige det højt (…) Det rører bare så meget ved ens selvværd, at man slet ikke forstår det.

Sådan siger TV 2 FRI-værten Cecilie Hother i et stort interview i det kommende nummer af ALT for damerne.

Cecilie Hother lider af sygdommen PCO, som øger mængden af mandligt kønshormon, og som har givet hende skægvækst i mange år. En sygdom hun har holdt helt for sig selv, men nu for første gang taler helt åbent om – i håbet om at kunne aftabuisere skægvækst hos kvinder.

Allerede i de tidlige teenageår opdagede Cecilie Hother, at hun havde markante, mørke hår i ansigtet, og i midt 20’erne begyndte hun at fjerne hårene i ansigtet med en barberskraber, fortæller hun i ALT for damerne.

- Der er så meget symbolværdi i den der lille skraber. Som kvinde kan du sagtens bruge den på dine ben og i armhulerne, for det har samfundet sagt, er okay, men når du skal sætte den op til dit ansigt, føles det så forkert, siger Cecilie Hother til ALT for damerne.

Det var først i midten af 20’erne, da hendes menstruation udeblev i et år, at Cecilie Hother fik stillet diagnosen PCO. Men selvom hun fik vished om sin diagnose, faldt der på ingen måde ro på. Hun brugte op mod 100.000 kroner på behandlinger for at komme skægvæksten til livs, men ingen af behandlingerne hjalp hende for alvor. 

Værre blev det, da hun i kraft af sit job som vejrvært først på DR og siden på TV 2, skulle vise sit ansigt til tv-Danmark på daglig basis. Her endte hun med at gå rundt i konstant angst for, at det kunne ses.

Vil hjælpe kvinder med ny klinik

Cecilie Hothers redning blev mødet med specialsygeplejersken Rie Jensen. Ved hjælp af laserbehandling endte hun med at blive den, der hjalp Cecilie Hother af med sin skægvækst i lange perioder. Sammen åbner åbner de to nu en klinik, hvor kvinder med PCO kan modtage en ordentlig behandling.

I 2010 deltog Cecilie Hother i 'Vild med dans', som hun endte med at vinde sammen med partneren Mads Vad. Se parrets vindende freestyle her.