Kendte

Husker du McConaugheys vilde forvandling? Kom tættere på ham her

'Dallas Buyers Club' satte for alvor Matthew McConaughey på det internationale landkort.

Matthew McConaughey gennemgik en bemærkelsesværdig forvandling, da han forberedte sig til sin rolle i 'Dalls Buyers Club', hvor han spiller en AIDS-patient i midten af 1980'erne - en tid, hvor man ikke kendte meget til sygdommen, og de smittede blev stigmatiseret.

For at ligne en dødeligt syg person, levede han på en striks diet, hvor han kun spiste æggehvider og et stykke kylling og drak cola light. Han tabte sig 27 kilo og nåede vægtmålet, som var 60 kilo. Men vægttabet var ikke uden komplikationer. 

Matthew McConaughey har siden fortalt, at han begyndte at miste synet, da han var nået ned på 63 kilo. Selv om han i princippet sultede sig selv, så Matthew McConaughey det helt anderledes.

- Det er faktisk en slags spirituel udrensning, mental udrensning, sagde han E Online.

Hans skuespilspræstation indbragte ham en Acadamy Award og en Golden Glob for bedste skuespiller i 2014.

Matthew McConaughey vejede 87 kilo, inden han startede med at tabe sig til rollen.
Sådan så han ud under indspilningerne til filmen 'Dallas Buyers Club'.

Den 46-årige skuespiller har bevæget sig fra at være en middelmådig komedieskuespiller til en massivt anerkendt skuespiller, der går ualmindeligt langt for at træde ind i sin rolles karakter og udseende.

Matthew McConaughey debuterede for alvor som skuespiller, da han var blot 24 år gammel. Inden da havde han haft nogle små roller og medvirket i et par reklamefilm.

Men i 1993 blev han tilbudt en rolle i filmen 'Dazed and Confused', og herefter tog hans skuespilskarriere form. Samme år blev han færdiguddannet fra the University of Texas.

Konge af romantiske komedier

Matthew McConaughey fik hurtigt skabt sig en karriere inden for komedier. Især de romantiske af slagsen, hvor han blandt andet spiller over for Jennifer Lopez i 'The Wedding Planner', Kate Hudson i 'How to Loose a Guy in 7 Days' og Sarah Jessica Parker i 'Failure to Launch'.

Udover hans talent for skuespil blev hans veltrænede krop og gyldne bøljede hår i den grad også bemærket. Især af kvinderne.

Derfor blev han blandt andet kåret til den mest sexede mand i live af Peoples Magazine i 2005. Men det var faktisk ikke første gang, at Matthew McConaugheys udseende blev priset.

Allerede i hans skoletid høstede hans udseende opmærksomhed, hvor han blev kåret til 'the most handsome student' (den lækreste student, red.).

Matthew McConaughey poserer med sin Oscar-statuette.

Bongotrommer med bagen bar

I slutningen af 1990'erne blev Matthew McConaughey ikke kun omtalt i medierne for sine skuespilspræstationer. Også han privatliv skabte overskrifter. 

I 1998 besøgte politiet hans bolig i Austin, Texas, fordi der var blevet klaget over støj. Da politiet ankom sad Matthew McConaughey splitternøgen  og spillede bongotrommer.

Politiet fandt en lille mængde marihuana, og de anholdte ham for at have narkotika og for at modsætte sig anholdelse.

Senere blev anklagerne om besiddelse af narkotika droppet, men han måtte stadig betale en bøde for at overtræde reglerne for støjregler i hans boligområde.

Matthew McConaughey vandt blandt andet en Oscar for sin præstation i 'Dallas Buyers Club'. Herunder kan du se hans takketale.

Kilde: Biography, Daily Mail