Kendte

Bill Cosby for retten i dag: Her er alle retssagerne mod ham

Bill Cosby er i tiden ofte at finde i en retssal.

Og tirsdag er ingen undtagelse. 

Her skal Bill Cosby for retten for et overgreb, som han angiveligt udsatte en tidligere medarbejder på Temple University for. Medarbejderen var formentlig Andrea Constand, der efter overgrebet sagsøgte Bill Cosby i et civilt søgsmål. 

De to indgik et forlig, men nu har den statslige anklager i staten Pennsylvania anlagt sag mod komikeren lige inden den 12 år gamle sags udløb.

Denne retssag er blot en af mange, hvor en kvinde har anklaget Bill Cosby for seksuelle overgreb. Det, som de fleste af kvinderne har til fælles, er, at de angiveligt er blevet bedøvet før overgrebene.

Vil forsøge at få retssag afvist

Bill Cosbys forsvarere vil forsøge at få retssagen afvist af dommeren tirsdag, da de af flere årsager mener, at der ikke er grundlag for en retssag. 

Blandet andet mener de, at der under det civile søgsmål i 2006 blev indgået en mundtlig aftale om, at Bill Cosby ikke ville blive anklaget af en offentlig instans for overgrebet. Det afviser anklageren dog, og der ikke er indgået en formel aftale på papir.

Desuden mener forsvarerne, at statens anklager blot tager sagen op, fordi han er politisk motiveret. Anklageren lovede nemlig i sin valgkamp, inden han blev valgt, at han ville tage sagen mod Bill Cosby op. 

Flere retssager igang

Flere af sagerne mod Bill Cosby er udløbet. Derfor kan Bill Cosby ikke få sin 'straf'. Tværtimod har flere af de angiveligt overfaldede kvinder sagsøgt Bill Cosby for æreskrænkelser, fordi hans stab offentligt har kaldt kvinderne for løgnere. 

Nedenunder er der en oversigt over alle de retssager, der i øjeblikket kører mod Bill Cosby.

 1. 7 kvinder, Massachusetts

  I december 2014 sagsøgte Tamara Green Bill Cosby, fordi hun mente, at hans advokater havde gjort alt, hvad der stod i deres magt for at få hende til at fremstå som en løgner, efter hun havde fortalt om sine oplevelser med Bill Cosby. 

  Det søgsmål tilsluttede Linda Joy Traitz og Therese Serignese sig efterfølgende. Og nu har Barbara Bowman, Joan Tarshis, Louisa Moritz og Angela Leslie også tilsluttet sig det søgsmål, som nu består af syv kvinder. 

  - Hver af disse kvinder stod frem offentligt og fortalte om de seksuelle overgreb og misbrug, som Bill Cosby udsatte dem for. Som svar kaldte Mr. Cosby dem for løgnere, sagde advokaten Joseph Cammarata, der repræsenterer kvinderne, til et pressemøde. 

  Det har for kvinderne været ubehageligt at blive stemplet som løgnere i medierne. Joan Tarshis fortæller om især en episode, som hun husker klart.

  - Sidste forår var jeg med min far på hans advokatkontor, og jeg var nødt til at gå ud i bilen for at hente noget. En bil kørte forbi mig, og da de passerede mig, spyttede en kvinde på mig og råbte: 'Løgner! Du er en løgner!' Jeg var utrolig rystet, sagde hun.

 2. Judy Huth, Los Angeles

  Den i dag 55-årige Judy Huth er en af de eneste, der har formået at få Bill Cosby for en dommer. Det har hun, fordi hun angiveligt blev voldtaget, da hun var 15 år gammel. 

  Det vil altså sige, at hun var mindreårig, da hun blev voldtaget af skuespilleren, og derfor har myndighederne valgt at tage sagen op igen. 

  Judy Huth bliver repræsenteret af stjerneadvokaten Gloria Allred, der repræsenterer 26 kvinder, som alle anklager Bill Cosby for seksuelle overgreb. Hun er altså lidt af et mareridt for Bill Cosby. 

  Advokaten Gloria Allred siger, at hun repræsenterer mange flere kvinder, end dem som offentligheden har kendskab til. Men hun vil ikke oplyse, hvor mange kvinder det drejer sig om. 

  - Når folk spørger mig, hvor mange ofre der er, siger jeg: Kun mr. Cosby kan svare på det spørgsmål, siger hun til Ekstra Bladet

 3. Chloe Goins, Los Angeles

  Den 25-årige model Chole Goins skiller sig ud blandt Bill Cosbys ofre. Hun er nemlig så ung, at hendes sag ikke er forældet. Derfor kan Bill Cosby, ifølge loven, holdes ansvarlig for det seksuelle overgreb, som han angiveligt har udsat Chloe Gains for. 

  - Jeres oplevelser er ligesom mine, og mine oplevelser er ligesom jeres. Vi er ikke alene. Det her har stået på for længe. Det er på tide, at Bill Cosby bliver holdt ansvarlig for det, han har gjort, sagde Chloe Goins under det pressemøde, hvor hun sammen med sin advokat offentliggjorde anklagerne mod Cosby. 

  Advokaten beskev under pressemødet, hvordan Chloe Goins mødte Bill Cosby til en fest i PlayboyMansion i Holmby Hills i 2008. Cosby gav hende en drink, som fik hende til at gå ud som et lys. Da hun kom til sig selv igen, var hun nøgen og lå i en seng, mens Cosby suttede på hendes tæer. Hans bukser var røget ned omkring hans ankler, og han onanerede. På det tidspunkt var Chloe Goins 18 år.

  Chloe Goins har nu trukket sit civile søgssmål tilbage. 

 4. Janice Dickinson, Los Angeles

  Janice Dickinson har ligesom de syv kvinder sagsøgt Bill Cosby for æreskrænkelse. Det har hun, fordi han har kaldt hende en løgner, efter hun gik offentligt med sin historie. 

  Hun har fortalt sin historie mange gange. Blandt andet til Entertainment Tonight, hvor hun sagde følgende om sin sagsøgning af Cosby:

  - Jeg gør det for retfærdighed. 

  Efter Janice Dickinson fortalte sin historie, har hun også offentliggjort flere billeder, som angiveligt skulle være fra den aften, hvor hun blev voldtaget af Bill Cosby. Se billederne her

 5. Renita Hill, Pittsburgh

  Renita Hill har i oktober i år tilsluttet sig gruppen af kvinder, der har anklaget Bill Cosby for æreskrænkelser. 

  Hun siger, at hun blev sat i et dårligt lys og blev følelsesmæssigt påvirket af Bill Cosby og konen Camilles udtalelser om hende, efter hun stod frem og fortalte sin historie. Cosby-'lejren' sagde blandt andet, at Renita Hill blot ville have penge af Bill Cosby

  Angiveligt blev Renita Hill seksuelt overfaldet af Bill Cosby i 80'erne, da hun var teenager på et børne tv-show, hvor han var vært.

 6. Andrea Constand, Pennsylvania

  En statsanklager fra Pennsylvania har genoptaget en sag fra 2004, hvor den unge Andrea Constand blev seksuelt overfaldet af Bill Cosby.

  Tilbage i 2005 anlagde Andrea Constand selv en civil retssag mod Bill Cosby. Her endte parterne med at indgå et forlig, hvor Andrea Constand modtog et ukendt beløb i erstatning. 

  Andrea Constands sag fra 2005 var egentlig den retssag, som blev et vendepunkt for sagen om Cosby, da et tidligere vidneudsagn fra Cosby blev offentligt kendt. Under sin vidnesbyrd siger Bill Cosby nemlig, at han før har bedøvet kvinder med henblik på at få sex.