Kendte

'Årgang 0': Rachel og storebror David skal gå i samme klasse

I 'Årgang 0' begynder Rachel og hendes storebror, David, i samme gymnasieklasse på den internationale linje på EUC Syd i Sønderborg.

Heldigvis er Rachel og hendes storebror, David, glade for hinanden. For efter at de begge er begyndt i samme gymnasium, tilbringer de ekstra meget tid sammen i hverdagen.

Ikke alene skal søskendeparret hver dag tage den samme bus fra Aabenraa, hvor de bor, til gymnasiet i Sønderborg. De går tilmed i den samme klasse, hvilket Rachel synes, kræver lidt tilvænning.

- Det er på en måde lidt mærkeligt, for David er trods alt to år ældre end mig. Han har gået i skole i længere tid end mig, og på nogle punkter, for eksempel i spansk, er han dygtigere end mig, fordi han taler portugisisk, lyder det fra Rachel.

Se videoklip fra sæsonfinalen på 'Årgang 0' øverst

Vil gerne studere i udlandet

Ungdomsuddannelsen, som Rachel og David nu er begyndt på, er en såkaldt International Baccalaureate (IB).

Al undervisningen foregår på engelsk, spansk eller fransk, og Rachel og David går i en klasse, som udelukkende har engelsksproget undervisning.

- En af de primære årsager er, at jeg gerne vil studere i udlandet. Jeg kunne godt tænke mig at studere enten i USA eller England, lyder det fra David Ellebye om begrundelsen for valget af den internationale studentereksamen, og han suppleres af sin lillesøster:

- Jeg vil rigtig gerne have nogle udfordringer, og jeg vil rigtig gerne kunne bruge mit engelsk mere og måske læse et andet sted end Danmark. Alle fagene får jeg jo på engelsk, og mange af dem får jeg på et højt niveau, konstaterer Rachel i programmet. Artikel fortsætter under billedet.

15-årige Rachel Ellebye og hendes to år ældre storebror, David, begynder i samme gymnasieklasse i 1.g. på den internationale linje på EUC Syd i Sønderborg.

Ti forskellige nationaliteter i samme klasse

Ud over at selve undervisningen på EUC Syd foregår på engelsk, får de to søskende fra apotekerhjemmet også hver dag indblik i andre landes kulturer via deres klassekammerater.

- I vores klasse er der cirka 30 elever fra mindst ti forskellige lande, og det giver os en virkelig fed følelse af, at vi måske kan prøve at lære noget af deres kultur at kende, forklarer Rachel, som også selv i den nærmeste fremtid begiver sig ud i den store verden. Efter 1.g. rejser hun nemlig til Argentina i et år som udvekslingsstudent.

I tirsdagens sæsonfinale på 'Årgang 0' kan seerne desuden følge Stephanie fra Slagelse og hendes familie, der igen skal flytte, og i Aarhus hjælper hele Christians familie til, da mor Tina flytter sit firma ud af hjemmet i Højbjerg og ind i et erhvervslokale.

Se fjerde og sidste afsnit af 'Årgang 0' tirsdag d. 2. februar kl. 20.00 på tV 2 - eller lige nu på TV 2 Play

NB! Umiddelbart efter programmet er der live-chat med de tre unge fra 'Årgang 0', Rachel, Christian og Stephanie, i nævnte rækkefølge.