Kendte

Joachim B. kan stadig: Se hans vilde løft her

Joachim B. Olsen kan stadig. Søren Bidstrup / Scanpix Denmark

Selv om han har lagt sporten på hylden til fordel for politik, har han stadig masser af kræfter.

Folketingsmedlemmer slæber ganske vist rundt på masser af papirer, men det er ikke hver dag, man ser en af dem løfte 310 kg.

Men nu er det så heller ikke mange af de 179 folkevalgte, der har en fortid som elitesportsudøver som Liberal Alliances Joachim B. Olsen.

Faktisk er han den eneste. Og for nylig var den liberale politiker i træningscentret, hvor han formåede at løfte sin egen vægt hele tre gange i dødløft. 

310kg i dødløft (3 x kropsvægt)

Posted by Joachim B. Olsen on Sunday, January 31, 2016

Joachim B. Olsen var frem til 2009 professionel kuglestøder, men måtte indstille karrieren på grund af en diskusprolaps. Siden har han trænet stabilt 3-4 gange om ugen, men konkurrencer er nu et overstået kapitel.

- Jeg har 80 procent af den styrke, jeg havde som professionel. Jeg har dyrket vægttræning siden jeg var 11 år, så det er blevet en del af mig. Det er en måde, jeg kan stresse af på, når jeg ikke bruger tiden på politik, siger han til TV 2.

Gyngende lamper hos Socialdemokraterne

Joachim B. Olsen er også en flittig bruger af Folketingets fitnessrum, der ligger på 3. sal på Christiansborg. Det har sommetider fået lamperne til at gynge hos underboen, som er Socialdemokraternes formand.

- Mette Frederiksen har nævnt, at hun kan se på lamperne, når jeg træner. Jeg har derfor dedikeret opdateringen til hende, siger Joachim B. Olsen. 

I sin professionelle atletikkarriere nåede at være med til otte internationale finaler - OL, VM og EM, hvilket i sig selv er rekord. Og hans personlige rekord i kuglestødning på 21,61 meter er stadig danmarksrekord.

Efter et par år som selvstændig blev han i 2011 valgt til Folketinget for Liberal Alliance. Han blev genvalgt sidste år og er i dag ordfører på områderne beskæftigelse, erhverv og forbrugerpolitik.