TV 2 CHARLIE

Michael Meyerheim: Derfor bruger jeg ikke mit rigtige fornavn

Michael Meyerheim har ikke altid gået under navnet Michael Meyerheim. Det fik han først, da han blev journalist.

Efter 25 år som "Mr. Talkshow" skulle man måske tro, at man vidste alt om Michael Meyerheim. Men vidste du eksempelvis, at han slet ikke hedder Michael til fornavn? I hvert fald ikke sådan rigtigt.

Han har nemlig et andet fornavn. Michael Meyerheim hedder faktisk Carsten Michael Meyerheim, men Michael lød altså bare bedre.

- Jeg begyndte at bruge mit mellemnavn i 1969, da jeg startede som journalistelev. Da havde vi et mærke, man skulle sætte under sin artikel, og der begyndte jeg at bruge Michael - der er lidt mere swung over det på en måde, fortæller Michael Meyerheim, der i år kan fejre 25 års jubilæum som tv-vært.

For indviklet med to navne

Siden da har Carsten Michael Meyerheim blot gået under navnet Michael Meyerheim. For kollegaerne gad altså ikke skifte mellem de to navne. Det var alt for indviklet.

Desuden tog det kun to uger for Michael Meyerheim at vende sig til det næsten nye fornavn.

- Så tænker man, 'gu ved hvor lang tid, der går, inden man begynder at reagere på det. Der går to uger, siger Michael Meyerheim, der fortæller hele historien om sit ukendte navn i videoen øverst i artiklen.

Herunder kan du se et billedet af tv-værten fra 1991, hvor han var vært på sit første talkshow - samt et billede fra i dag.

Michael Meyerheim var 41 år, da han fik sit første talkshow 'Meyerheim & Co.' i 1991.
Michael Meyerheim runder 25 år som talkshow-vært med et stort anlagt jubilæums-show.

Drømmeinterviews

På onsdag fejrer tv-værten jubilæum på TV 2 Charlie, når 'Talkshowet Meyerheim' for en kort bemærkning sender en jubilæumssærudgave af showet. På gæstelisten står ekspolitikeren Ritt Bjerregaard, entertainer Finn Nørbybaard, forfatter Suzanne Bjerrehuus og skuespiller Tommy Kenter.

I løbet af de 25 år har Michael Meyerheim stort set interviewet alt, hvad der kan kravle og gå af store danskere. Der er alligevel en lille håndfuld danskere, som den erfarne tv-vært meget gerne så i sit studie igen. 

'Talkshowet Meyerheim: Meyerheims 25 års jubilæum' bliver sendt på TV 2 CHARLIE onsdag den 3. februar klokken 20.55. Du kan også gå ind på TV 2 PLAY og se det allerede nu.