Oscar

Wolff skal styre Oscar-natten på TV 2: - Jeg er vild med sci-fi

Når de gyldne Oscar-statuetter skal uddeles til februar, bliver det den garvede Louise Wolff, der skal guide de danske filmfans gennem natten.

Hun har været vært på store shows som 'Knæk Cancer Live', 'Dansk Melodi Grand Prix' og 'Kronprinsparrets Priser'. Og snart kan 'Go' morgen Danmark'-værten Louise Wolff så også skrive Oscar-vært på sit cv. Sådan næsten da.

Se Oscar-uddelingen på TV 2

Natten mellem søndag den 28. og mandag den 29. februar uddeles filmverdenens fornemste pris, Oscar'en.

I tidsrummet 23.15-06.30 kan du følge showet live på TV 2, på tv2.dk og på TV 2s profil på Snapchat, tv2newsdk.

For mens det er skuespiller og komiker Chris Rock, der styrer årets største fest i filmbranchen i Dolby Theatre i Los Angeles natten mellem søndag den 28. februar og mandag den 29. februar dansk tid, så er det Louise Wolff, der skal guide de danske tv-seere gennem showet og natten, når hun sammen med en række eksperter følger showet tæt i tidsrummet 23.15-06.30 fra studiet på Københavns Hovedbanegård.

- Det bliver en fest at være med til. Jeg har tidligere år selv siddet oppe hele natten for at følge showet, så det er jo bare endnu bedre at få lov at komme helt tæt på begivenheden på den her måde, siger Louise Wolff til TV 2 og garanterer, at hun nok skal holde sig vågen hele natten.

- Jeg tror, jeg forkæler mig selv med en rigtig lang middagslur den dag, og så sker der jo heldigvis ret meget i sådan en direkte udsendelse, så forhåbentlig bliver der ikke tid til at blive træt. Og heldigvis stiger spændingen jo, som natten skrider frem, og priserne skal uddeles, så mon ikke min nysgerrighed alene kan holde mig vågen, siger Louise Wolff.

Actionbrag imponerede mest

Ekstra spænding bliver der set med danske øjne i de to kategorier 'Bedste ikke-engelsksprogede film' og 'Bedste dokumentarfilm', hvor henholdsvis Tobias Lindholms drama 'Krigen' og Joshua Oppenheimers danskproducerede 'The Look of Silence' er blandt de nominerede.

Flest nomineringer har Alejandro González Iñárritus 'The Revenant' (12), George Millers 'Mad Max: Fury Road' (10) og Ridley Scotts 'The Martian' (7) opnået, og netop 'Mad Max: Fury Road' er den film, Louise Wolff fremhæver som en personlig favorit fra det forgangne år.

- Den var totalt mindblowing! Jeg tror ikke, jeg har set noget så visuelt stimulerende og samtidig helt tosset i lang tid, siger hun og fortæller, at hun går en del i biografen.

- Jeg arbejder jo på lidt skæve tidspunkter, så når jeg har fri, elsker jeg at smutte alene i biografen midt på dagen. Der er helt roligt i biografen, og det er totalt hyggeligt at have sådan en date med sig selv. Jeg ser det meste på nær gysere - jeg gider ikke det der med at sidde og hoppe i sædet med popcorn rundt om ørerne. Men et godt drama eller en science fiction-film kan man være sikker på, at jeg gerne vil med ind at se.

Skarpe eksperter hele natten

I studiet vil Louise Wolff natten igennem have kompetente kræfter ved sin side i form af filmanmelder Ann Lind Andersen, instruktør Nikolaj Tarp, skuespillerinde Ellen Hillingsø samt modeeksperterne Uffe Buchard og Jesper Høvring.

Sammen vil panelet komme med ris og ros til Hollywood-stjernerne, når de indtager den røde løber, ligesom de løbende vil give deres analyse af showet og de mange prisvindere.

Og nå ja; hvordan ville Louise Wolff egentlig reagere, hvis hun selv skulle på scenen og modtage en stor pris en dag?

- Hvis nu de fik Tom Hardy til at overrække mig prisen, så ville jeg give ham et taknemmeligt knus, der ville vare meget længere end sømmeligt var, siger hun med et grin.

Se Oscar-showet natten mellem søndag den 28. og mandag den 29. februar klokken 23.15-06.30 på TV 2 og følg samtidig med i livedækningen på tv2.dk.