Kendte

Se Silas Holst og Amalie Dollerup i den første hede disco-dans

Silas Holst og Amalie Dollerup opførte deres første dans fra 'Saturday Night Fever' til ære for pressen. Se dem danse "How Deep is Your Love" her.

Pressen var mødt talrigt frem til onsdagens afsløring af castet på den kommende hit-musical 'Saturday Night Fever - The Musical' i Falconér Salen på Frederiksberg.

Og til ære for journalister og fotografer gav Silas Holst og Amalie Dollerup, der ses i hovedrollerne som disco-kongen Tony Manero og hans drømmekvinde Stephanie Mangano, en smagsprøve på en dans fra forestillingen.

Se Silas og Amalie i en hed svingom til Bee Gees-hittet "How Deep Is Your Love" øverst

Amalie Dollerup: - Det tog mig to timer at lære dansen

Selv om det er længe siden, at 'Badehotellet'-skuespilleren Amalie Dollerup som barn gik til jazzballet og hiphop på AL-danseskolen i Søborg (der i øvrigt netop er brændt ned), tog det hende kun kort tid at lære sit første dansenummer med Silas.

- Vi brugte cirka halvanden time på at øve nummeret, da vi skulle optage traileren til musicalen for noget tid siden. Og så finpudsede vi den lige i 20 minutter forleden går. Så det har nok taget mig to timer at lære dansen, siger Amalie Dollerup til TV 2. Se en stor del af 'Saturday Night Fever'-castet i fællesdans i videoklip nedenfor.

På spørgsmålet om, hvorvidt hun nu er klar til 'Vild med dans', svarer Amalie Dollerup:

- Det her ER jo en form for 'Vild med dans' for mig. At skulle træne op til sådan noget her, som i hvert fald kræver at være i rigtig god danseform, når vi kommer til at optræde flere gange om ugen. Så det er jo næsten 'Vild med dans', bare i et lukket øverum, siger hun.

Det er dog ikke Silas Holst, der trods sin lange 'Vild med dans'-erfaring underviser Amalie i dansen, men derimod koreograf Tim Zimmermann, som også tidligere har været tilknyttet 'Dirty Dancing' og 'Grease'.

En kvinde med ben i næsen

Amalie Dollerup, der til april runder de 30 år, glæder sig meget til at skulle i gang med de egentlige prøver til musicalen, som først får premiere i 2017. Hun vidste ikke fra starten, da hun tog til casting, hvilken rolle, hun ville få. Men hun er glad for, at det netop blev Stephanie.

-  Jeg er vild med filmen, som jeg har set flere gange, og jeg er superglad for, at det endte med Stephanie. Hun er jo en kvinde, der vil noget mere og har ben i næsen, og jeg kan godt lide at portrættere stærke kvinder, lyder det fra Amalie, der netop nu igen er aktuel på tv-skærmen i rollen som den rapkæftede grossererdatter Amanda i 'Badehotellet'.

Fakta om 'Saturday Night Fever - The Musical'

...fik verdenspremiere på West End i 1998 og har siden været opført i knap 40 forskellige produktioner over hele verden, fra Broadway over Johannesburg til Mexico City. 
... er baseret på lowbudget-filmen fra 1977, som med et slag både gjorde John Travolta til en verdensstjerne og discobølgen til et globalt kulturfænomen.

- Det gode er jo også, at hun er den eneste, der ikke render efter Tony (Silas Holsts rolle, red.). Det er ham, der render efter hende, og det er jo også noget, hun spiller på. Hun gør sig lidt kostbar, tilføjer Amalie med et lille grin.

I videoklippet nedenfor kan du høre et par smagsprøver på legendariske Bee Gees-hits fra 'Saturday Night Fever'. Artiklen fortsætter under videoen.

Silas Holst: - Nu kan jeg fuldende barnedrømmen

For Silas Holst er 'Saturday Night Fever' ikke bare endnu en musical, som han får tilbudt hovedrollen i. Det har været en drøm for ham gennem mange år at få lov til at spille netop Tony Manero.

- Det er en barnedrøm, jeg har haft. Så det er en følelse af at nå sit mål. Det er enormt dejligt, konstaterer Silas Holst og uddyber.

- Jeg er jo vokset op med de her tre film. 'Grease og 'Dirty Dancing', som jeg jo allerede har været så heldig at få lov at lave, og nu 'Saturday Night Fever'. Det er hele essensen af min barndom, der er summet op. Så nu kan jeg fuldende barndomsdrømmen, fortæller Silas Holst.

'Saturday Night Fever - The Musical' har danmarkspremiere d. 17. marts 2017 i Falconér Salen på Frederiksberg i København. Billetter kan allerede nu købes via billetlugen.dk.