Kendte

Manden bag Daells og Harald Nyborg: Tager til USA for at blive rockstjerne

Erhvervsmanden Erling Daell, der er medejer af blandt andet Daells Bolighus og Harald Nyborg-koncernen, kaster sig nu ud i et nyt eventyr.

Han er kendt fra Harald Nyborg-koncernen, der dækker over Harald Nyborg, Daells Bolighus, Jem & Fix, og Danish Bottling Company, men samtidig fyrer han den også af med sydstatsinspireret bluesrock med drengene fra bandet The Bullhoundz.

Eller røvballerock, som de selv betegner det.

Erling Daell er manden med mikrofonen, og nu går turen til USA. Og selvom mange danske måske ikke lige kender bandet med det samme, så sælger de ret godt – især gennem Jem & Fix og Harald Nyborg-kæderne.

- Vi sælger allerede begge vore albums i vores tre kæder. I forrige uge var vi dem, der solgte 10. flest fysiske CD’er i Danmark, siger Erling Daell til TV 2.

Udnytter sin viden

Udover at sælge sine cd’er i egne kæder, så udnytter Erling Daell sine evner fra erhvervslivet.

- Som musiker har jeg stor nytte af mine strukturelle, organisatoriske erfaringer fra mit arbejdsliv, og omvendt ser jeg i mit arbejde ofte skævere ting og muligheder, end andre gør, siger han og uddyber fordelen af at være både musiker og erhvervsmand:

- Der er fuld knald på og meget energi begge steder. Der sker noget – og det kan jeg godt lide. Jeg ville ikke undvære én af de to verdener, for selv om de har en række ligheder, er der naturligvis også store forskelle.

- Vi sælger allerede begge vore albums i vores tre kæder. I forrige uge var vi dem, der solgte 10. flest fysiske CD’er i Danmark, siger Erling Daell til TV 2.

Kan godt dobbelt-jobbe

Han betegner hverken sit liv som erhversmand eller livet som musiker som værende ’den store drøm’, men er dog klar til at gå hele vejen, hvis de skulle slå igennem i USA.

- Det er store og spændende udfordringer, som jeg ikke kan sige nej til, siger Erling Daell, der indirekte sammenligner sig med Iron Maidens forsanger Bruce Dickinson, der både er heavy-stjerne og pilot:

- Hvis han kan, kan jeg vel også, siger han.

Bliver det ikke til andet end at fortsætte det på hobbyplan, så er det også fint for Erling Daell.

- Jeg er helvedes dårlig til at spille fodbold og håndbold. Det bruger jeg ikke min fritid på. Jeg gør det her i stedet. Og så har jeg nogle dygtige medarbejdere, der hjælper godt til i virksomhederne, siger han.