'Badehotellet'-stjerner i ny super-musical

Afløseren for musical-succesen 'Dirty Dancing' er legendariske 'Saturday Night Fever'. På rollelisten er et par af 'Badehotellet's største stjerner.

Onsdag middag offentliggjorde selskabet The One and Only Company ved et pressemøde i Falconér Salen, hvilken musical, der i 2017 skal forsøge at efterfølge sidste års kæmpesucces 'Dirty Dancing'.

Svaret er 'Saturday Night Fever - The Musical', baseret på filmklassikeren af samme navn fra 1977, der med Bee Gees-hits som ”Stayin’ Alive”, ”Night Fever”, ”More Than a Woman” og ”How Deep is Your Love” stadig er blandt de syv mest sælgende album i verden nogensinde.

Endnu engang er det 'Vild med dans'-stjernen Silas Holst, der skal løfte arven fra legendariske John Travolta, denne gang i rollen som den amerikansk-italienske Tony Manero, der lever og ånder for weekenderne på den lokale discoklub.

Se videoklip fra pressemødet øverst, hvor en del af castet opfører en fælles discodans

Amalie Dollerup og Bodil Jørgensen i hovedroller

For skuespilleren Amalie Dollerup (foto øverst), der for øjeblikket er aktuel i rollen som grosserer-datteren Amanda i tredje sæson af 'Badehotellet' på TV 2, er musical-genren ikke ny.

Allerede som barn medvirkede hun i flere store musicals på blandt andet Det Ny Teater, og for nylig høstede hun ros for sin smukke sangstemme i musikforestillinger som 'Alice i Eventyrland', 'Cabaret' og Anne Linnet-forestillingen 'Jeg er jo lige her'.

Nu skal 29-årige Amalie Dollerup imidlertid prøve kræfter med den krævende rolle som Tony Maneros dansepartner og drømmekvinde, Stephanie Mangano, der både indebærer masser af dans, skuespil og sang.

En anden af 'Badehotellet's markante profiler, fru Andersen alias Bodil Jørgensen, kan nydes i rollen som Tonys religiøse og hårdtslående mor, Flo Manero. Hun får hermed sin musical-debut, ligesom skuespilleren Allan Olsen, der i rollen som Tonys far, Frank, får et længe ventet comeback på de skrå brædder og ligeledes sin musical-debut.

Har i årevis drømt om 'Saturday Night Fever'

The One and Only Company gjorde i 2015 'Dirty Dancing – The Musical' til den hurtigst sælgende teaterforestilling i Danmark nogensinde, og selskabet har siden 2005 solgt over 1 million teaterbilletter til forestillinger som 'Den eneste ene – The Musical', 'Elsk mig i nat' og 'Grease'.

'Saturday Night Fever - The Musical'

...fik verdenspremiere på West End i 1998 og har siden været opført i knap 40 forskellige produktioner over hele verden, fra Broadway over Johannesburg til Mexico City. ... er baseret på lowbudget-filmen fra 1977, som med et slag både gjorde John Travolta til en verdensstjerne og discobølgen til et globalt kulturfænomen.

Selskabets direktør og producer, Jesper Winge Leisner, har længe haft planer om at opføre Travoltas største hit-musical på den danske scene.

- Vi har drømt om at lave 'Saturday Night Fever' i årevis. Efter 'Grease' og 'Dirty Dancing – The Musical' er det her den tredje af de helt store ikoniske musik- og dansemusicals fra perioden omkring 70’erne og 80’erne, siger Jesper Winge Leisner i en pressemeddelelse og fortsætter.

- Det er en musical med stribevis af store hits, fabelagtige dansenumre og en enkel og charmerende historie, som vi tror vil kunne tale til et meget stort publikum i Danmark, konstaterer han.

I andre roller medvirker en af tidens største musical-talenter Christine Astrid som Tony Maneros første dansepartner Annette, der er ulykkeligt forelsket i Tony, Christian Tafdrup som Tonys præstebror Frank Junior samt Emil Birk Hartmann, Teit Samsø, Mathias Augustine, sangerne Line Krogholm og Ilang Lumholt og et stort ensemble.

'Saturday Night Fever - The Musical' har danmarkspremiere d. 17. marts 2017 i Falconér Salen på Frederiksberg i København. Billetter kan allerede nu købes via billetlugen.dk.