Kendte

Christians mor fra 'Årgang 0': - Her er nøglerne, jeg flytter nu

I Aarhus har familien travlt med at fylde kasser og flytte møbler, for mor Tina rykker sit firma ud af hjemmet og ind i et erhvervslejemål.

Hos Christian i Aarhus-forstaden Højbjerg er der ikke tid til at slappe af i weekenden. Alle, inklusiv mormor og morfar, er nemlig samlet for at hjælpe med udflytningen af mor Tinas tøjfirma.

- Det her er nøglerne til mit nye lejemål, hvor jeg flytter mit firma ud. Det er simpelthen kommet til at fylde alt for meget herhjemme, og vi kan ikke være nogen steder. Så i dag flytter jeg, siger Tina Elhauge i fjerde afsnit af 'Årgang 0'.

Tina Elhauges online-firma, Likelondon.com, er ekspanderet så meget, at hun har behov for at ansætte en medarbejder mere, og tøjlageret er blevet for stort til de hjemlige rammer. Så nu er det på tide for hende at "flytte hjemmefra".

Se videoklip fra 'Årgang 0' øverst

- De har ikke brug for mig

Fakta om 'Årgang 0'

'Årgang 0' er en dokumentarserie, som siden efteråret 1999 har fulgt fire familier i Danmark. Fire familier, som hver for sig er meget forskellige, men som har dét til fælles, at de fik et barn i begyndelsen af år 2000.

Familierne er blevet fulgt jævnligt af et filmhold igennem både store og små begivenheder. Samtidig optager familierne selv i deres hverdag og laver videodagbøger.

Dokumentarserien følger børnene, til de bliver voksne, og er derfor samtidig en fortælling om det danske samfund, mens det udvikler sig i begyndelsen af det 21. århundrede.

Christian i Aarhus kom først med i tv-serien i 2008 som erstatning for en af de oprindelige deltagere, Mathilde fra Østerbro.

En af de væsentligste grunde til, at Tina Elhauge i sin tid valgte at installere sit firma på privatadressen, var, at hun på den måde havde mulighed for at tage sig af sønnerne, når de kom hjem fra skole, eller hvis de var syge.

Men nu, hvor drengene er blevet store, har de ikke længere behov for, at hun er derhjemme.

- De vil selvfølgelig gerne have, at der er nogen, der kan servere noget mad for dem. Men de har ikke brug for mig på samme måde som før, konstaterer Tina, som tilsyneladende har ret i, at hun ikke vil blive så savnet i hjemmet om eftermiddagen.

- Der sker alligevel ikke noget ved, at hun er herhjemme. Der er ingen forskel, lyder det fra Christian, som sammen med sine brødre, Oscar og Ludwig, håber på, at de kan få lov til at indrette det ledige værelse til et spille- eller afslapnings-rum.

Christian og brødrenes fremtid sikres

Ud over at mor Tina nu sikrer fremtiden for sit firma ved at indlogere sig på en erhvervsadresse, har hun og far Mogens også fremtidsplaner på sønnernes vegne. De har nemlig foretaget et forældrekøb af en attraktiv byggegrund, hvor drengene kan bo sammen i en lejlighed, når de skal til at studere.

- At lave et forældrekøb er jo rigtig populært i Aarhus. For det første er der ikke ret mange ungdomsboliger, og for det andet er boligmarkedet, hvis du tager det over en vis periode, og du ikke lige rammer nogle uheldige peaks, så viser det sig altid at være en god investering, forklarer Mogens Elhauge i programmet, hvor han og Tina inviterer drengene med ud på en sejltur i Aarhus havn for at vise dem, hvor deres fremtidige bolig bliver bygget.

Også hos Stephanie i Slagelse er der flytning på programmet, da familien ikke kan få lov til at forlænge lejemålet af huset ved vandet, og hun får nu længere afstand til skole og veninder.

Rachel og storebror David i Aabenraa har ligeledes fået daglige pendler-ture, da de begge begynder på et internationalt gymnasium i Sønderborg.

NB! På grund af EM-håndbold springer 'Årgang 0' en tirsdag over og sendes først i den kommende uge.

Sæsonens fjerde og sidste afsnit af 'Årgang 0'  sendes tirsdag d. 2. februar kl. 20.00 på TV 2 - eller lige nu på TV 2 Play