Kendte

Spritny TV 2-serie vækker opsigt i udlandet: Få et smugkig her

TV 2s nye drama-komedieserie 'Bedre skilt end aldrig' er udtaget til visning på en af verdens vigtigste film- og tv-festivaler, Berlinalen.

Findes "den lykkelige skilsmisse" – eller er det ren utopi?

Det er omdrejningspunktet i TV 2s nye drama-komedieserie 'Bedre skilt end aldrig', der har premiere på TV 2 til marts. 

I tv-serien følger man Line (Maria Rossing) og Martin (Peter Plaugborg), der har det hele; yndige børn, dejlige venner, gode job og et skønt hjem. Der er blot det lille men, at Line vil skilles, og at huset ikke kan sælges. Så de beslutter sig for at blive boende sammen. Det bliver ikke helt så nemt, som de havde håbet.

Se de første to minutter af 'Bedre skilt end aldrig' i videoen øverst.

Bag 'Bedre skilt end aldrig' står trekløveret Mette Heeno (hovedforfatter), Hella Joof (instruktør) og Mie Andreasen (producer), der også producerede succesfilmen 'All inclusive' fra 2014. Tv-serien er netop, allerede inden den overhovedet har haft premiere herhjemme, udtaget til visning på en af verdens største og vigtigste festivaler for film og tv, Berlinalen. Det oplyser festivalen selv i en pressemeddelelse.

En moderne skildring af parforhold

Manuskriptforfatter Mette Heeno, der tidligere har skrevet manuskripter til tv-serier som 'Langt fra Las Vegas' og 'Lærkevej', glæder sig over, at udlandet allerede har fået øjnene op for tv-serien med det ”originale take på parforhold”.

- Vores ambition har helt fra starten været at lave en moderne skildring af kærlighed og parforhold. Derfor er det dejligt, at det er dét, vi får anerkendelse for, og at historien og karaktererne også er genkendelige uden for Danmarks grænser. Vi har været meget få mennesker om at lave 'Bedre skilt end aldrig', og den er lavet efter vores egne dogmeprincipper i forhold til lys, teknik, locations og så videre, og derfor er vi også virkelig stolte over, at vores lille serie får verdenspremiere i Berlin, siger Mette Heeno til TV 2.

Griner med karaktererne

At blive udtaget til visning på Berlinalen er ikke alene en stor cadeau til hele holdet bag 'Bedre skilt end aldrig' – det betyder også, at serien har gode muligheder for at blive solgt til udenlandske tv-stationer, siger fiktionschef på TV 2, Katrine Vogelsang, der dog understreger, at hun er mest optaget af at lave tv til danskerne.

- 'Bedre skilt end aldrig' er et varmt portræt af vores generation, hvor utrolig mange bliver skilt, og mange med de bedste intentioner. Det er en rørende og humoristisk fortælling, hvor vi griner med vores karakterer – og ikke af dem, siger Katrine Vogelsang til TV 2.

Ud over den Reumert-vindende Maria Rossing og den Robert-vindende Peter Plaugborg medvirker også blandt andre Esben Dalgaard, Stine Schrøder Jensen, Katrine Greis-Rosenthal og Kurt Ravn i serien.

'Bedre skilt end aldrig' består i første omgang af otte afsnit og har premiere på TV 2 til marts.

Verdenspremiere på ny Bier-serie

Ud over 'Bedre skilt end aldrig' er der på Berlinalen også verdenspremiere på Susanne Biers første tv-serie, 'The Night Manager', som er et samarbejde mellem den amerikanske tv-station AMC og britiske BBC.

Serien bygger på en roman af John le Carré og har blandt andre Hugh Laurie, Tom Hiddleston og Olivia Colman i de bærende roller.