Her er de sorte skuespillere, der kunne have været Oscar-nomineret

Årets Oscar-nomineringer er blevet kritiseret for kun at bestå af hvide mennesker - her er de sorte skuespillere, der kunne have været nomineret.

Der har været ramaskrig i USA, siden det i sidste uge kom frem, at årets Oscar-nomineringer for andet år i træk udelukkende består af hvide skuespillere.

Flere instruktører og skuespillere har valgt at boykotte showet, værten Chris Rock har været ude med riven - og i tirsdags fik den massive kritik Oscar-akademiet til at varsle "store forandringer i medlemssammensætningen af Oscar-akademiet."

Se Oscar-uddelingen pĂĄ TV 2

Natten mellem søndag den 28. og mandag den 29. februar uddeles filmverdenens fornemste pris, Oscar'en.

I tidsrummet 23.15-06.30 kan du følge showet live på TV 2, på tv2.dk og på TV 2s profil på Snapchat, tv2newsdk.

Senest har den berømte skuespiller Will Smith, som af flere var spået gode muligheder for en Oscar-nominering for sin rolle i filmen 'Concussion,' meldt sig i koret af sorte skuespillere, der ikke kommer til at sidde blandt publikum til Oscar-uddelingen.

Det fortæller han i et interview til tv-kanalen ABC.

Will Smiths kone Jada Pinkett Smith var tidligere ude og sige, at hun boykotter Oscarudellingen, og nu følger han altså selv trop.

- Vi har diskuteret det, og vi er en del af dette community. Men på nuværende tidspunkt ville det ikke føles komfortabelt at være med og sige, at det er okay, siger han til ABC.

Eksperter: Der ligger et dybere problem bag

’Go’ morgen Danmarks’ to faste filmanmeldere, Ann Lind Andersen og Casper Christensen, giver her deres bud på, hvilke sorte skuespiller der kunne have været nomineret til årets Oscar-uddeling.

Begge eksperter peger på, at de mange reaktioner i år skyldes, at det netop er andet år i træk.

- Jeg forstår godt frustrationen, men når man begynder at boykotte Oscar, så er det som at baske til den kagefigur, der står på toppen. Det er et meget dybere problem i hele filmindustrien i mange vestlige lande - også Danmark, siger Ann Lind Andersen, der derfor mener, at det er omsonst at skælde ud på akademiet.

- Der er nogle stereotype tanker indlejret i hele den måde, man laver film på i USA, og det gør, at det her problem igen viser sit lille hoved, siger Casper Christensen.

Efter ĂĄrets Oscar-nomineringer kom frem i sidste uge, er flere sorte skuespillere blev diskuteret som mulige kandidater, der blev overset:

Tre bud på sorte skuespillere, der kunne være blevet Oscar-nomineret

 1. Idris Elba

  43-ĂĄrige Idris Elba - eller Idrissa Akuna Elba - spiller en skruppelløs hærfører i filmen 'Beats of No Nation,' der handler om en krigsherre, der tager en 14-ĂĄrig børnesoldat under sine vinger. 

  Anmelderne har generelt været begejstrede for filmen, og er af flere blevet spĂĄet en Oscar-nominering.

  Idris Elba er ogsĂĄ kendt for sin rolle som Stringer Bell i HBO-serien 'The Wire' og sin rolle som Heimdall i 'Thor.'

  Ann Lind Andersens vurdering: 

  - Idris Elba har Oscar-potentiale, fordi han leverer en stærk præstation i denne ret grufulde film. Det er en film om et meget alvorligt emne, som plejer at ligger godt hos akademiet. Elba kunne sagtens være røget med i nomineringsfeltet pĂĄ bekostning af sĂĄdan en som Tom Hardy fra 'The Revenant.'

 2. Michael B. Jordan

  28-ĂĄrige Michael B. Jordan spiller den unge Adonis Johnson Creed i filmen 'Creed'.

  Her forsøger han at overtale den nu aldrende 'Rocky Balboa,' som spilles af Sylvester Stallone, til at træne ham i bokseringen. 

  Sylvester Stallone er nomineret til en Oscar i kategorien 'Bedste mandlige birolle,' for sin præstation i 'Creed'.

  Casper Christensens vurdering:

  - Michael B. Jordan leverer en fuldstændig solid præstation og giver virkelig kød pĂĄ den her figur. Det er dog ikke sĂĄdan, at man fuldstændig taber kæben over, at han ikke er blevet nomineret.

 3. 'Straight Outta Compton'

  Filmen handler om Dr Dres rap-gruppe N.W.A og den revolution, de fem unge mænd fra gruppen skabte i musik-historien med albummet "Straight Outta Compton" fra 1988. 

  Ice Cube, Dr. Dre, Eazy-E, MC Ren og DJ Yella lader deres musik handle om at være sort i den belastede bydel, Compton, i Los Angeles, og deres tekster er fulde af vrede mod især politiet og autoriteterne.

  'Straight Outta Compton' indtog 1. pladsen pĂĄ den amerikanske biografhitliste tre uger i træk. 

  Ann Lind Andersens vurdering: 

  - Der har været meget diskussion om 'Straight Outta Compton' skulle have været nomineret. Men jeg synes faktisk ikke, at det er en specielt vellykket film, sĂĄ i mine øjne var det helt okay, at den ikke røg med.