Kendte

Kendt forfatter springer ud som vært på 'Go' morgen Danmark'

Journalist og forfatter Michael Robak er fra midt i februar ny, fast vært på 'Go' morgen Danmark'.

Han har levet af at lave tv i mere end 17 år, men han har indtil nu primært holdt sig bag kameraet.

Fra midten af februar træder den 46-årige journalist og forfatter Michael Robak så ind foran kameraet, når han debuterer som tv-vært på 'Go' morgen Danmark'. En tjans den erfarne journalist ikke havde set komme, siger han til TV 2.

- Jeg har aldrig haft en drøm om at blive studievært. Men da TV 2 ringede og spurgte, om jeg havde lyst, tænkte jeg, at det ville være en stor, personlig udfordring og takkede ja. Jeg har prøvet at lave både lange dokumentarer og korte nyheder, men 'Go' morgen Danmark' bliver en helt ny måde for mig at lave aktualitet på. Det er et fedt program, som er tæt på danskernes hverdag, og jeg glæder mig til at komme i gang, siger Michael Robak til TV 2.

Har indkøbt tre vækkeure

Michael Robak har siden 1998 og frem til begyndelsen af 2015 været ansat på TV 2, først som reporter og redaktør på blandt andet 'Station 2' og siden hen som redaktionschef på TV 2 NEWS og TV 2 Nyhederne. I 2014 udsendte han desuden sin debutroman 'Hele byen ved det'.

Nu skal Michael Robak til at stå tidligere op end nogensinde, når hans vagt begynder hver morgen klokken 04.15 i studiet på Københavns Hovedbanegård.

- Jeg er spændt på at skulle stå så tidligt op, det har jeg aldrig prøvet før. Men jeg har ikke problemer med at komme op, så jeg tænker, at det nok skal gå. Et af de gode råd, jeg har fået, har været at købe tre vækkeure, så det har jeg fluks gjort, siger han.

En af dem, der har masser af gode råd om, hvordan det er at være vært på 'Go' morgen Danmark', er Michael Robaks kæreste, Cecilie Frøkjær. Hun var med til at starte programmet op i 1996 og var vært frem til 2009.
 
- Jeg er jo rimelig privilegeret, at jeg har en så tæt på, der kender programmet bedre end nogen anden, siger Michael Robak.

Passer fantastisk ind på holdet

Hos TV 2 glæder man sig til, at Michael Robak indtager morgenfladen på kanalen.

- Michael Robak kommer til at passe fantastisk ind på holdet omkring Go'-programmerne, og med sin store faglighed og personlighed er jeg sikker på, at han fra dag ét vil bidrage positivt til, at danskerne fortsat vil få en god og inspirerende start på dagen, siger Helle Sønderby, TV 2-redaktør på 'Go' morgen Danmark' og 'Go' aften Danmark'.
 
Michael Robak bliver fremover Louise Wolffs faste medvært i 'Go' morgen Danmark', fordi Morten Resen efter ni år som morgenvært har brug for en periode med mere tid med familien og en lidt mere normal døgnrytme. Morten Resen vil derfor fremover bruge mere tid på egne projekter, ligesom han stadig vil være en del af TV 2s hold af værter.

- Louise er en rigtig dygtig vært, og jeg glæder mig til at arbejde sammen med hende og lære en masse af hende, siger Michael Robak.