Kendte

Mor og datter er værter ved årets Grand Prix

Hilda og Anette Heick er sammen med Jacob Riising værter for årets danske 'Melodi Grand Prix', der løber af stabelen d. 13. februar i Forum i Horsens. Agnete Schlichtkrull/DR / Agnete Schlichtkrull/DR

Efter en større casting-proces i DR faldt valget på Hilda og Anette Heick, der sammen med Jacob Riising skal være værter for det danske Grand Prix.

Det er en lidt atypisk trio, som indtager værtsrollen ved 'Dansk Melodi Grand Prix 2016'.

Alle tre har en lang Grand Prix-erfaring bag sig, men for to af værternes vedkommende er der tale om et mor-datter forhold.

Hilda og Anette Heick går nemlig på scenen i Forum i Horsens, når Grand Prix'et skydes i gang lørdag d. 13. februar, sammen med Jacob Riising.

- Vi er gået benhårdt efter at finde nogle værter, der favner det traditionelle ved Melodi Grand Prix, men som samtidig kan give det hele et moderne twist, fortæller DR-underholdningschef Jan Lagermand Lundme i en pressemeddelelse og fortsætter.

- Der opstod næsten noget magisk mellem Jacob, Annette og Hilda i castingen, og de kan med hver deres personlighed bidrage med noget unikt til showet.

Kan skabe en god og tryg stemning

Når værtstrioen skal guide seerne igennem de ti Grand Prix-bidrag, bliver det dermed gjort med en vis erfarings-tyngde.

Hilda Heick har sammen med ægtemanden, Keld, deltaget i Melodi Grand Prix i 1986, 1987, 1989 og 1992, mens datteren Annette Heick har stået på den konfettirige scene i 1991 og 2007.

- Det er en gave for showet at have Annette og Hilda med, fordi de har så stor personlig erfaring med Melodi Grand Prix – og så er der bare noget sjovt i at have mor og datter med. Vi ved, at de sammen med Jacob kan løfte opgaven og skabe en tryg og god stemning for seerne hele aftenen, lyder det videre fra Jan Lagermand Lundme.

Jacob Riising har været vært på Melodi Grand Prix siden 2014.

Du kan læse mere om de ti Grand Prix-deltagere i mosaikken nedenfor.

Dansk Melodi Grand Prix 2016 sendes fra Forum i Horsens lørdag d. 13. februar kl. 20.00

Danske Grand Prix-deltagere 2016

David Jay

David Jay stiller op med sangen

David Jay

David Jay er debutant i Grand Prix-sammenhæng og stiller op med sangen "Rays of Sunlight". David har meget erfaring fra andre scener på sine turneringer i Tyskland og Afrika. Desuden har han udgivet en række singler, der lige nu ligger på to forskellige hitlister i Tyskland. Og så har han varmet op for blandt andre Outlandish, Omarion og Mario. "Rays of Sunlight" er skrevet af Christoffer Stjerne og Bryan Rice.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Simone

Simone Egeriis stiller for tredje gang op i 'Dansk Melodi Grand Prix', denne gang med sangen

Simone

Simone Egeriis deltager i år for tredje gang i dansk Melodi Grand Prix. Denne gang med balladen "Heart Shaped Hole", som er en storladen popballade med et moderne twist.

Allerede som tolvårig blev Simone landskendt, da hun vandt TV 2's talentshow 'Scenen er din', hvor hun sang Disney-klassikeren "Vindens farver".

Nummeret er skrevet af sangskriverne Carl Ryden og Andrew Love. Ryden er født i Sverige, og har arbejdet med store stjerner som Jason Derulo og Kylie Minogue. Andrew Love bor i USA og har komponeret musik til både film og tv, og har skrevet sange til artister som boybandet New Kids On The Block og den sydkoreanske superstjerne BoA.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Muri & Mario

Duoen Muri & Mario deltager i 'Dansk Melodi Grand Prix 2016' med sangen

Muri & Mario

Årets eneste duo, Muri & Mario, består af et dansk-italiensk vennepar. De er desuden de eneste af deltagerne, der byder på en dansksproget sang, "To stjerner".

Temaet for sangen er manden kontra kvinden, og de problemer, der kan opstå de to køn imellem.

"To Stjerner" er skrevet af Muri og Mario selv i samarbejde med Gianluigi Fazio og Mads Løkkegaard.

Mads Løkkegaard har tidligere komponeret sange for navne som Sanne Salomonsen, Peter Belli og Johnny Deluxe, mens Gialuigi Fazio blandt andet har arbejdet med superstjernen Eros Ramazzotti og en lang række andre kunstnere fra hjemlandet Italien.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Sophia Nohr

Sophia Nohr deltog i 'X Factor' 2015, hvor hun blev nummer syv. I 'Dansk Melodi Grand Prix 2016' stiller hun op med sangen

Sophia Nohr

26-årige Sophia Nohr blev landskendt, da hun sidste år deltog i DR-talentshowet 'X Factor'. I 2016 deltager hun for første gang i 'Dansk Melodi Grand Prix'. Her stiller hun op med sangen "Blue Horizon", som hun kalder for en "moderne nordisk fortolkning af bluegrass og countrypop”.

Sophia har i øvrigt sin veninde med ind på scenen i Horsens, hvor hun skal spille bas.

Nummeret er skrevet og komponeret af Marie Keis Uhre og Christoffer Lauridsen. Førstnævnte deltog som solist i Melodi Grand Prix tilbage i 2005, hvor hun sang sig til en andenplads med nummeret "Make A Wish".

Christoffer Lauridsen er født i Danmark, men flyttede som ung til Sverige, hvor han i dag arbejder som sangskriver og producer. Han har arbejdet med superstjernen Jay Z, og er en af mændene bag det danske Instagram-idol Benjamin Lasniers seneste single.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Veronicas Illusion

Veronica Jensen stiller op med kunstnernavnet Veronicas Illusion og synger popsangen

Veronicas Illusion

Veronica Jensen, som optræder under kunstnernavnet Veronicas Illusion, er ikke et velkendt navn på den danske musikscene. Men tager man til Kina, er hun en sand superstjerne, der tit omringes af fans, der vil have fingre i hendes autograf.

Sangen "The Wrong Kind" er skrevet af manden bag den svenske Eurovision-vindersang i 2012 "Euphoria", Peter Boström, i samarbejde med de tre andre sangskrivere Freja Jonsson Blomberg, Dimitri Stassos og Tobias Stenkjær.

Med sin dance-gruppe Aycan, og som solist, har Veronica oplevet stor succes udenlands. I 2013 fik hun eksempelvis sin single ‘"ndestructible" ind på den amerikanske top ti dance-hitliste - en præstation, ikke mange danskere har opnået.

Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

Lighthouse X

Poptrioen Lighthouse X består af Johannes Nymark, Martin Skriver og Søren Bregendal (de to sidstnævnte ses på foto). De stiller op med sangen

Lighthouse X

Lighthouse X består af Johannes Nymark, Martin Skriver og Søren Bregendal (de to sidstnævnte ses på foto), der alle har flere års erfaring med både skuespil og musik.

Poptrioen stiller op i Melodi Grand Prix med popballaden "Soldiers of Love", der handler om at sprede kærlighed til sine medmennesker.

Foruden gruppens tre medlemmer står også Sebastian F. Ovens, Daniel Lund Jørgensen og Katrine Klith Andersen bag "Soldiers of Love".

Gruppen blev dannet i 2012 og har lavet musik sammen lige siden. Gruppen blev dannet, fordi de tre sangtalenter ønskede at gøre en forskel.

X'et i poptrioens navn skal ikke udtales som bogstavet x, mens som tallet 10 (romertal).

Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Kristel Lisberg

Kristel Lisberg fra Færøerne stillede i op i 'X Factor' i 2012, hvor hun røg ud lige før live-showene. Nu stiller hun op i 'Dansk Melodi Grand Prix' med balladen

Kristel Lisberg

26-årige Kristel Lisberg har allerede en lang sangkarriere bag sig. Hun kommer fra Færøerne, hvor hun er et kendt navn, og så deltog hun i 'X Factor' i 2012, hvor hun dog blev sendt hjem før live-showene.

Kristel Lisberg stiller op til 'Melodi Grand Prix 2016' med powerballaden "Who Needs A Heart", der beskrives som en klassisk Grand Prix-ballade med masser af strygere, klaver og et fængende omkvæd. Den er skrevet af svenske Sara Ljunggren og Jonas Gladnikoff.

Gladnikoff er en erfaren sangskriver i Eurovision-sammenhæng. Han har tidligere blandt andet skrevet tre bidrag for Irland, og så er han manden bag nummeret "Someday", som sikrede Hera Björk en andenplads i 'Melodi Grand Prix 2009'.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Jessica

Jessica stiller op i 'Dansk Melodi Grand Prix 2016' med den reggae-inspirerede

Jessica

24-årige Jessica fra Valby tager reggaerytmer og solskin med sin ind på Grand Prix-scenen med nummeret "Break It Good".

Reggae-genren har en særlig plads i den unge sangerindes hjerte, og hun har optrådt med store, internationale reggae-stjerner både i udlandet og herhjemme, deriblandt med den Grammy-vindende producer Graham Marsh.

Nummeret "Break It Good" er skrevet af sangskriverne Engelina Andrina, Tommy P. Gregersen og David Todua. Danske Engelina Andrina kender mange muligvis som sangerinden på DJ Encore-hittet "I See Right Through to You", men hun har også skrevet sange for stjerner som Kylie Minogue og Medina.

Tommy P. Gegersen, der også går under kunstnernavnet Tommy Gee, er sangskriver og musiker, og har arbejdet med navne som One Direction og Nile Rodgers. David Todua er bosat i Moskva, og har skrevet musik for flere ukrainske kunstnere.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Bracelet

Gruppen Bracelet består af de svenske brødre Felix og Charlie Grönvall, som er børnebørn af ABBA-medlemmet Benny Andersson, samt danske Rebecca Krogmann, der er bassist.

Bracelet

Det dansk-svenske band Bracelet stiller op til 'Melodi Grand Prix 2016' med sangen "Breakaway". Bandet består af den danske bassist Rebecca Krogmann og de svenske brødre Charlie og Felix Grönvall, som er børnebørn af ABBA-ikonet Benny Andersson.

Sangen,  der beskrives som en uptempo-popsang med meget energi, er skrevet i samarbejde med Jimmy Jansson, der har skrevet adskillige sange til den svenske Melodifestivalen.

Melodi Grand Prix har en helt særlig plads i brødrene Grönvalls liv. Ikke alene vandt deres farfar sammen med de øvrige ABBA-medlemmer Eurovisions-finalen i 1974 med den udødelige "Waterloo". Deres mor, Nanne Grönvall, forsvarede desuden Sveriges Grand Prix-ære ved Eurovision i 1996 som en del af gruppen One More Time. Hendes sang "Den Vilda" endte på en flot tredjeplads.

Felix og Charlie deltog også selv i det svenske Grand Prix i 2014 med rockbandet Little Great Things. For 1 år siden startede brødrene et musikprojekt ved siden af - nu ville de lave popmusik, og i den forbindelse stødte de på danske Rebecca Krogmann.

Rebecca har turneret med mange forskellige bands. Hun har blandt andet boet i Los Angeles, USA, og i Sverige.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Anja Nissen

Anja Nissen er pæredansk, men har boet hele sit liv i Australien, hvor hun i 2014 vandt den australske udgave af 'The Voice'. Nu vender hun hjem for at deltage i Dansk Melodi Grand Prix med balladen

Anja Nissen

Anja Nissen har boet hele sit liv i Australien og er vokset op i storbyen Sydney. Men far Birger og mor Betina er faktisk pæredanske og mødte hinanden til et dansker-arrangement "down under".

Selv om Anja Nissen ikke er et kendt navn herhjemme, kender alle hendes navn i Australien, for i 2014 vandt hun nemlig den australske udgave af ’The Voice’. Her havde hun Will.I.Am fra gruppen Black Eyed Peas som sin mentor, og de to har fortsat samarbejdet efterfølgende.

Nu vender den 20-årige sangerinde tilbage til rødderne og stiller op i Dansk Melodi Grand Prix 2016 med balladen "Never Alone".

Bag sangen står sangskriverne Rune Westberg, MoZella og hele Danmarks Eurovision-darling Emmelie de Forest, der i 2013 vandt det Europæiske Melodi Grand Prix med sangen "Only Teardrops".

Foto: Agnete Schlichtkrull/DR