Kendte

'Årgang 0'-Stephanie er ked af det: Skal flytte igen

I 'Årgang 0' glæder Stephanie sig over, at hendes mormor fra Filippinerne kommer hjem på besøg, men er samtidig trist over at skulle flytte.

I tredje afsnit af 'Årgang 0' er der gensynsglæde over hele linjen - både i Aabenraa, hvor Rachel og hendes storebror, David, vender hjem fra henholdsvis efterskole- og udvekslingsophold, og i Slagelse, hvor Stephanie og familien får et længe ventet besøg af mormor Merly fra Filippinerne.

- I dag skal jeg hen i lufthavnen med min morfar og min lillesøster, fordi det er blevet den store dag, hvor min mormor kommer hjem. Det er jeg rigtig glad for. Jeg har savnet hende rigtig, rigtig meget, siger Stephanie i programmet.

Men selv om Stephanie er opfyldt af glæde over sin mormors hjemkomst, er hun samtidig ked af det af to årsager: Hendes klasse er blevet splittet op, så hun efter ferien skal starte i en ny niendeklasse, og oveni det skal familien flytte endnu engang. Fra landet og ind til en mindre by, der ligger et godt stykke fra Slagelse.

Se videoklip fra 'Årgang 0' øverst, hvor Stephanie henter sin mormor i lufthavnen og senere fortæller, at familien skal flytte

- Vi flytter væk fra stranden, og det, at vi nu skal flytte lidt længere væk igen, det bliver nok lidt hårdere. Jeg hader bare at skulle flytte og skulle pakke alting ned og skulle pakke det op igen. For du ved ikke, om du lige pludselig skal pakke alting ned igen. Så ja, sådan er det bare, konstaterer hun lidt træt.

Lider af søvnproblemer

Alle de omvæltninger, som Stephanie har været udsat for i 2015, har da også sat sig sine spor hos den 15-årige pige.

- Jeg har sådan nogle perioder, hvor jeg bare ikke kan sove. Så kan jeg ligge og stirre ud i luften i flere timer. Så det kan have noget at gøre med, at hvis der sker forandringer, at mit hoved det bliver forvirret, og det kan bare ikke slappe af, siger Stephanie, der åbenbart slægter sin far på:

- Det bekymrrer mig rigtig meget, at Stephanie viser lidt det samme søvnmønster som mig. For jeg har det samme problem. Enten bliver jeg så overtræt, at jeg ikke kan falde i søvn, eller også ligger jeg og spekulerer.  Jeg tror, det er det samme problem, Stephanie har, lyder det fra Stephanies far, Christian van der Watt.

Stephanie i dag: - Nu er vi kommet på plads

Da en 'Årgang 0'-sæson altid vises med op til et års forsinkelse, har mange ting selvfølgelig ændret sig i forhold til, hvordan de fremstår på tv-skærmen. Heldigvis er det siden optagelserne gået fremad for Stephanie på mange punkter. Også hvad angår flytningen.

- Som man kan se i programmet, var jeg ikke så glad for, at vi skulle flytte længere væk fra Slagelse. Men nu er vi kommet på plads, og det er faktisk et utroligt dejligt sted, siger en glad Stephanie til TV 2 og fortsætter.

- Fordelen er, at jeg nemt kan tage toget i skole, konstaterer Stephanie, der stadig går i den samme skole, selv om hun har fået nye klassekammerater.

Se tredje afsnit af 'Årgang 0' tirsdag d. 19. januar kl. 20.00 på TV 2 - eller lige nu på TV 2 Play