Kendte

'Snape' er død: Kræft tager engelsk stjerne-skuespiller

Den britiske skuespiller Alan Rickman er død i en alder af 69 år.

Alan Rickman

Die Hard (Hans Gruber), 1988.

Truly Madly Deeply (Jamie), 1990.

Robin Hood: Prince of Thieves (Sheriffen af Nottingham), 1991.

Sense and Sensibility (Colonel Brandon), 1995.

Galaxy Quest (Alexander Dane), 1999.

Harry Potter og De Vises Sten (Severus Snape), 2001.

Love Actually (Harry), 2003.

Perfume: The Story of a Murderer (Richis), 2006.

Sweeney Todd (Judge Turpin), 2007.

The Butler (Ronald Reagan), 2013.

Den britiske skuespiller Alan Rickman er død i en alder af 69 år. Rickman, som blandt andet var kendt for sin rolle som Severus Snape i Harry Potter-filmene, har igennem længere tid kæmpet mod kræft.

Alan Rickman fik sit internationale gennembrud i 1988, da han tonede frem på det store lærred i Bruce Willis-filmen 'Die Hard' som skurken Hans Gruber. En rolle han landede efter kun to dages ophold i Los Angeles.

I 1991 vendte han tilbage i endnu en sublim skurkerolle som Sheriffen af Nottingham i Robin Hood: Prince of Thieves.

I 1994 fik han rollen som Colonel Brandon i storfilmen ’Sense and Sensibility’, hvor han spillede over for Emma Thompson, som også havde skrevet det anmelderroste drama.

Alan Rickman og Emma Thompson arbejdede senere i karrieren sammen ved flere lejligheder.

Rickman var først og fremmest en anerkendt teaterskuespiller. Her fik han sit gennembrud i 1986 i Christopher Hamptons ’Les Liaisons Dangereuses’.

I 2010 modtog han store roser for rollen som Mark Antony i en opsætning af Cleopatra i London. Rollen som Cleopatra blev spillet af Helen Mirren.

I løbet af sin karriere i film, tv og teater vandt Rickman blandt andet en Golden Globe og en Bafta, ligesom hans rolle i teaterstykket 'Les Liaisons Dangereuses' indbragte ham en Tony Award i 1988.

Alan Rickman var hele sit liv politisk engageret og støttede offentligt det britiske labour-parti. Han viede også en stor del af sit liv til velgørenhedsarbejde i bl.a. International Performers’ Aid Trust.

Han mødte sin kone Rima Horton allerede som teenager, men parret blev først gift i 2012.

Lørdag den 16. januar klokken 15.35 sender TV 2 filmen 'Harry Potter og Fønixordenen' med Alan Rickman i rollen som Severus Snape.