Kendte

'Årgang 0'-Stephanie til begravelse: - Fortryder, at vi ikke sås mere

15-årige Stephanie fra Slagelse er ramt af sorg over, at hendes oldemor i Korsør er død. Hun fortryder nu, at hun ikke besøgte hende oftere.

Onsdag i sidste uge fik Stephanie den triste besked, at hendes oldemor i Korsør var afgået ved døden.

- Min oldemor ville være blevet 90 år til maj, så hun var selvfølgelig gammel. Men det var alligevel underligt, at hun lå i koma de sidste gange, vi besøgte hende på hospitalet. Jeg har jo været vant til, at hun altid var så fyldt med energi, når vi besøgte hende, siger Stephanie til TV 2 og fortsætter.

- Jeg havde egentlig ikke et særligt tæt forhold til min oldemor, for vi så hende ikke så tit. Men nu, hvor hun pludselig er væk, finder man jo ud af, hvor meget hun egentlig betød, siger Stephanie, som skal til begravelse i dag, torsdag.

Morfar nåede lige at komme hjem fra Filippinerne

Sygdomsforløbet for Stephanies oldemor var ret kort. Hun blev indlagt i december med lungebetændelse, og efter endt behandling blev hun udskrevet, så hun kunne holde jul derhjemme. Men d. 28. december blev hun indlagt igen med blodpropper i hjernen.

- Hun havde lagt sig selv i koma og sov meget dybt, så vi kunne ikke tale med hende. Lægerne sagde, at hun højest sandsynligt ikke ville vågne op igen, fortæller Stephanie og tilføjer.

- Min morfar var på Filippinerne, og han skyndte sig at rejse hjem, så han kunne nå at sige farvel til sin mor. Og hun døde dagen efter. Så vi havde den tanke, at hun måske alligevel kunne høre, hvad der foregik omkring hende, og at hun havde ventet på, at han kom, mener Slagelse-pigen.

Vil have lavet en tatovering til minde

Selv om Stephanie besøgte sin oldemor flere gange på hospitalet, før hun døde, er hun nu ked af, at hun ikke nåede at få et tættere forhold til hende.

- Jeg fortryder lidt, at jeg ikke har været så meget sammen med hende, og at jeg ikke besøgte hende oftere, lyder det trist fra teenage-pigen, som nu har besluttet at få lavet et varigt minde om sin oldemor.

-  Jeg vil have lavet en tatovering med datoen for min oldemors fødselsdag, afslører Stephanie, som desuden vil have lavet fem små tændstiksmænd, der skal symbolisere hendes fem yngre søskende.

I sæsonens tredje afsnit af 'Årgang 0', som sendes på tirsdag, kommer Stephanies mormor hjem fra Filippinerne for at besøge familien i Danmark. Se trailer for program 3 øverst.

Stephanie har i øvrigt også en oldemor i Filippinerne, som hun ser meget sjældent, pga. de store rejseomkostninger. I sommeren 2014 besøgte hun hende for måske sidste gang. Se klip fra besøget her.

Se tredje afsnit af 'Årgang 0' tirsdag d. 19. januar kl. 20.00 på TV 2 - eller lige nu på TV 2 Play