Kendte

ABBA-Frida åbner op om sin store sorg: - Jeg troede ikke, jeg ville overleve

Den 70-årige svenske sangerinde mistede sin datter og ægtemand på blot to år

For første gang nogensinde åbner Anni-Frid Lyngstad - bedre kendt som Frida fra ABBA - op om sin store sorg tilbage i slutningen af 1990'erne.

Her mistede hun nemlig sin datter, der blev dræbt i en bilulykke i USA, i 1998 og året efter mistede hun sin mand til kræft.

Hendes datter Ann Lise-Lotte Casper blev 30 år, og hendes mand prins Heinrich Ruzzo Reuss von Plauen blev kun 49 år.

En ufattelig sorg

Det svenske tv-program på SVT 'Vänligen Lars Lerin' har kunstneren med samme navn som vært, og han møder altså Anni-Frid Lyngstad i hendes hjem på Mallorca, hvor hun for første gang fortæller om sin store sorg.

- Ruzzo ændrede mit liv enormt. Han medbragte glæde, kærlighed og to nye børn - mine to steddøtre. Han var en fantastisk dejlig, vittig og sjov mand, og jeg elskede ham overalt.

Efter ABBA stoppede som gruppe i december 1982, fortsatte alle med at lave musik i en periode efterfølgende. Størst succes fik Andersson og Ulvaeus med at skrive sange til andre kunstnere.

Derfor var det naturligvis en kæmpe sorg, at hun skulle miste ham. I programmet fortæller hun også, at det var vanskeligt at få glæden tilbage i livet, efter hun havde måtte tage afsked med de to meget vigtige personer.

- Det tog meget lang tid. Det tog mange år. Det er en ufattelig sorg. Du føler, du knap nok kan overleve, siger hun i programmet ifølge Aftonbladet og fortsætter:

- Så jeg måtte have noget at tro på, ellers ville det have været meget vanskeligt at håndtere.

I slutningen af 1990'erne da Anni-Frid Lyngstad oplever den massive sorg, er det ikke første gang, at hun har måtte sige farvel til de tætteste familiemedlemmer.

Da hun var blot to år, døde hendes mor, og hun blev derfor opfostret af sin mormor, som døde, da Anni-Frid Lyngstad var helt ung.

ABBA havde stor succes med deres sange. Blandt andet i forbindelse med Melodi Grand Prix. I forbindelse med MGP's 50 års jubilæum i 2005, blev deres hit 'Waterloo' valgt som den bedste sang i konkurrencens historie.

Ny mand er stor støtte

Ifølge Expressen lever Anni-Frid Lyngstad i dag sammen med Henry Smith, der er greve af Hambleden, og de har både et hus i Schweiz og på Mallorca.

Hun fortæller, at Henry er hendes støtte, hendes ven og hendes kærlighed på hendes gamle dage. Og hun håber, at det vil vare ved, men tilføjer, at det jo aldrig er noget, man har garanti for.

Anni-Frid Lyngstad har været gift tre gange. Først med ungdomskærligheden Ragnar Frederiksson, så med ABBA-kollegaen Benny Andersson og til sidst med prins Heinrich Ruzzo Reuss von Plauen.

Der skal være kemi

Det svenske medie skriver, at det bestemt ikke var ligetil at få ABBA-sangerinden med i tv-programmet:

- Jeg er meget selektiv i forhold til, hvad jeg takker ja til. Jeg får en masse tilbud. Jeg kiggede på andre programmer, som Lars er med i, dokumentarer, og jeg synes, at han var en fed person. 

- Og jeg tænkte, at hvis jeg skulle stille op med en vært, så skulle det være en, som jeg vidste, jeg ville have god kemi med.

Programmet 'Vänligen Lars Lerin' sendes i aften på SVT 1 klokken 21.00.