Kendte

ABBA-børnebørn deltager i dansk Grand Prix - kan du se ligheden?

To medlemmer i bandet Bracelet er børnebørn af et ABBA-medlem. De er samtidig familiens tredje generation af Grand Prix-deltagere. Kan du se ligheden?

Når det svensk-danske band Bracelet stiller op til årets Melodi Grand Prix med sangen "Breakaway", er alle forudsætninger for en god placering på plads.

To af bandets medlemmer, brødrene Felix og Charlie Grönvall, er nemlig børnebørn af selveste Benny Andersson fra ABBA, som vandt Eurovisionsfinalen i 1974 med den udødelige "Waterloo". 

Det kom frem ved Grand Prix-pressemødet i DRs koncertsal onsdag eftermiddag.

Hør "Waterloo" i videoklippet øverst

Benny Andersson er brødrenes farfar - men han er ikke deres eneste biologiske forbindelse til 'Eurovision Song Contest'.

Fra venstre ses Björn Ulvæus, Agnetha Fältskog, Benny Andersson og Anni-Frid Lyngstad, som tilsammen udgjorde ABBA.

Felix' og Charlies forældre, Peter og Nanne Grönvall, opnåede nemlig en flot tredjeplads ved Det Europæiske Melodi Grand Prix i 1996 med sangen "Den Vilda", som blev sunget af Nanne selv sammen med en anden svensk sangerinde Maria Rådsten, der tilsammen udgjorde gruppen One More Time. Se foto nedenfor.

Peter og Nanne Grönvall opnåede en tredjeplads ved Det Europæiske Melodi Grand Prix i 1996 med sangen "Den Vilda". Til højre ses gruppens tredje medlem, Maria Rådsten.

Tredje islæt er pæredansk, men med international baggrund

Det tredje medlem af Bracelet er pæredanske Rebecca Krogmann, som er bassist. Hun kom i kontakt med de svenske brødre sidste år, efter at de havde set klip med hende på Youtube.

-  Vi mødtes via nettet og startede et nyt popprojekt op sammen. Vi syntes, at Rebecca er helt genial, og så var det så heldigt, at vi havde en fantastisk kemi sammen, siger forsanger Charlie Grönvall til TV 2.

De svenske brødre Felix og Charlie Grønvall er børnebørn af Benny Andersson, som er deres farfar. Sammen med danske Rebecca Krogmann (t.h.) har de dannet popbandet Bracelet.

Rebecca har turneret med mange forskellige bands. Hun har boet i Los Angeles, USA, og ifølge dr.dk har hun været på scenen flere gange end Charlie og Felix tilsammen, selv om de har spillet fra barnsben og i øvrigt også medvirkede i det svenske grand prix i 2014.

Men nu stiller de tre altså op sammen ved det danske Melodi Grand Prix i Horsens lørdag d. 13. februar - med håbet om at kunne forsvare de danske farver i Stockholm til maj.

Her ses den dansk-svenske gruppe Bracelet sammen med alle de øvrige deltagere i Dansk Melodi Grand Prix 2016.