David Bowies eks-kone brød sammen for åben skærm

16x9
Angela, Zowie og David Bowie i 1974. Foto: AFP / Scanpix Denmark

David Bowies eks-kone medvirker for tiden i Big Brother.

Det britiske tv-selskab Channel 5 er kommet i strid modvind, efter selskabet har valgt at vise billeder af David Bowies grådkvalte eks-kone Angela Bowie – kort tid efter, hun har fået overbragt nyheden om hans død.

Angela (Angie) Bowie medvirker for tiden i reality-showet Celebrity Big Brother, hvor deltagerne er afskåret fra omverdenen. Hun havde derfor ikke hørt om Bowies død, før repræsentanter fra Channel 5 – for slukkede kameraer - fortalte hende den chokerende nyhed.

66-årige Angela Bowie valgte af egen fri vilje at blive i Big Brother-huset, og blev kort efter bedt om at kommentere på nyheden om sin eks-mands pludselige død - for rullende kameraer.

Inden hun brød sammen i tårer, nåede hun at sige:

- Jeg har ikke set ham i så mange år, så jeg kan ikke lave et stort drama ud af det. Jeg føler bare, at en æra er slut med hans død. Jeg er meget ked af det.

The Stardust is gone

Herefter klippes der til en foroverbøjet, grådkvalt Angela Bowie, som med nød og næppe får fremstammet: ”The Stardust is gone” – stjernestøvet er væk.

De to mødtes, da Angela var en 19-årig model med en lovende karriere. De blev gift i London-forstaden Bromley i 1970. Hun medvirkede som sig selv i Bowie-filmen Ziggy Stardust i 1973, og var ifølge David Bowie selv inspirationskilde til numre som The Prettiest Star, Golden Years og Cracked Actor.

Parret fik sønnen Duncan Jones, men blev skilt i 1980 efter ni års ægteskab. De seneste par år har Angela Bowie arbejdet som journalist, og har blandt andet involveret sig i debatten om kønsroller.