Bowie fik slettet sang i Keld Heicks program: - Hans øjne lynede

I 1999 havde Keld Heick besøg af David Bowie i hans program 'Musikbutikken', og det var tæt på at ende galt

En helt stor stjerne gæstede Keld Heicks program 'Musikbutikken' tilbage i 1999. Anledningen var Bowies nye album 'Hours' og konceptet i programmet var, at Keld Heick på et tidspunkt skulle hive guitaren frem og jam'e en af gæsternes sange.

Men lige netop den tradition kunne ifølge Bowies manager ikke komme på tale. Men på trods af den udmelding, hev Keld Heick alligevel guitaren frem og inviterede David Bowie til at synge et vers eller to af nummeret 'Seven', mens kameraerne rullede.

Og det skulle han vist ikke have gjort:

- Da jeg spurgte ham om at spille live, så troede jeg et øjeblik, han ville slå mig ned. Hans øjne lynede. Det havde han ikke tænkt sig, men så ændrede han udtryk og sagde 'lad os gøre det', siger Keld Heick til BT.

Klippet med Keld Heick og David Bowie i duet blev efterfølgende slettet på opfordring fra David Bowie manager, og det kom derfor aldrig med i det endelige program.

Men Keld Heick synes stadig, det var en fantastisk oplevelse. Det fortæller han til BT.

Døde fredfyldt

Britiske David Bowie døde søndag i en alder af 69 år. Han døde af kræft, som han de seneste 18 måneder havde kæmpet mod. Det bekræfter hans agent overfor Hollywood Reporter og Sky News mandag. Også sangerens Facebook-profil bekræftede nyheden.

Her oplyses det også, at sangeren kæmpede med kræften i halvandet år. I en erklæring til BBC skriver David Bowies søn, at han døde fredfyldt.

- Selvom mange af jer vil tage del i dette tab, beder vi jer om at respektere familiens privatliv i denne periode af sorg, står der i erklæringen.

Herunder kan du høre forfatter og Bowie-ekspert fortælle om verdensstjernen.