Kendte

'Årgang 0'-Christian får en opsang: Nu skal der ryddes op!

I Aarhus må husets fire mandlige beboere sørge for at holde orden, mens mor Tina er i London. Men det går ikke så godt. Så far Mogens svinger pisken.

Hos familien Elhauge i Aarhus er der ved at indfinde sig en huslig krise, efter at mor Tina er taget på en af sine jævnlige forretningsrejser til London.

Rodet og skidtet hober sig op i en grad, så far Mogens må træde i karakter og få sine sønner til at tage fra.

- Prøv at høre. Jeg kommer hjem fra arbejde, og så ligger der tre døde rotter inde i sofaen, og det hele det ligner lort!, sådan lyder reprimanden fra Mogens Elhauge til sønnerne Christian, Oscar og Ludwig, som sættes i sving med at fylde opvaske- og vaskemaskine.

Se videoklip fra andet afsnit af 'Årgang 0' øverst

Christian: - Vi er vel okay gode til at hjælpe til

Selv om det - set udefra - kunne tyde på, at de tre drenge i Aarhus-familien er temmelig uvillige til at gå i gang med oprydning og rengøring, mener 'Ågang 0'-hovedpersonen, Christian, ikke selv, at det står så slemt til i huset, når hans mor er på forretningsrejse. Tværtimod.

Fakta om 'Årgang 0'

'Årgang 0' er en dokumentarserie, som siden efteråret 1999 har fulgt fire familier i Danmark. Fire familier, som hver for sig er meget forskellige, men som har dét til fælles, at de fik et barn i begyndelsen af år 2000.

Familierne er blevet fulgt jævnligt af et filmhold igennem både store og små begivenheder. Samtidig optager familierne selv i deres hverdag og laver videodagbøger.

Dokumentarserien følger børnene, til de bliver voksne, og er derfor samtidig en fortælling om det danske samfund, mens det udvikler sig i begyndelsen af det 21. århundrede.

Christian i Aarhus kom først med i tv-serien i 2008 som erstatning for en af de oprindelige deltagere, Mathilde fra Østerbro.

- Der ser det jo næsten renere ud, for der tvinger vores far os jo til at hjælpe i køkkenet og sådan noget... Fordi han ikke selv gider at gøre det hele, konstaterer Christian og tilføjer, at han opfatter sig selv og sine brødre som hjælpsomme.

- Vi er vel okay gode til at hjælpe til derhjemme. Vi hjælper til, når vi bliver bedt om det, i hvert fald... For det meste, konstaterer Christian i sæsonens andet afsnit af 'Årgang 0'.

Christian og hans brødre, Ludwig og Oscar, får en reprimande, da far Mogens kommer hjem fra arbejde og finder "tre døde rotter" i sofaen.

Virkeligheden er anderledes end tv

Hvis man skal tro 15-årige Christian, er det en uretfærdig fremstilling af ham og hans brødre, som seerne præsenteres for i tv-programmet.

I en live-chat efter sæsonpremieren på 'Årgang 0' i tirsdags spurgte en seer nemlig: "Synes du ikke nogen gange, jeres mor gør alt for meget for jer?", hvortil Christian svarede:

- Nej, hun gør ikke så meget i virkeligheden. Det er bare nogle gange på tv, fastslog han i live-chatten.

Planlægger herretur til USA

Det viser sig, at drengene også er tvunget til at klare sig uden deres mor, når de sammen med deres far skal en tur til USA, nærmere bestemt Boston, hvor de bl.a. skal aflægge deres grandonkel og hans familie et besøg.

Endnu engang har far Mogens svært ved at holde disciplin hos sine tre sønner, som synes, at mange af hans forslag til udflugter lyder kedelige.

- Når vi er i Boston, skal vi se et eller andet rekonstrueret slag dernede. Jeg ved sgu ikke helt, hvad jeg skal synes om det, lyder det tvivlende fra Christian, der bakkes op af lillebror Ludwig og storebror Oscar, som afviser det ene sightseing-input efter det andet.

Hvordan det spænder af på herreturen til Boston, afsløres i andet afsnit af 'Årgang 0', som også byder på et indblik i Rachels liv på Askov Efterskole og i Slagelse hos Stephanie, som glæder sig over, at mor Tina er flyttet retur fra Sverige.

Se andet afsnit af 'Årgang 0' tirsdag d. 12. januar kl. 20.00 på TV 2 - eller allerede nu på TV 2 Play