Kendte

'Årgang 0': Stephanies mor flytter hjem til Danmark

I Slagelse er der godt nyt for Stephanie og lillesøster Isabella. For pigernes mor, Christina, er flyttet tilbage til nabolaget, så de kan ses ofte.

For 15-årige Stephanie i Slagelse er en stor drøm gået i opfyldelse. Hendes mor har nemlig efter separationen fra sin mand, Jeppe, valgt at forlade Sverige og flytte hjem til Danmark igen.

- Jeg kunne bare mærke i mit hjerte, at jeg var nødt til at flytte tilbage til Danmark og tættere på Stephanie og Isabella. Så jeg ser dem jo meget mere, og det er rigtig, rigtig dejligt, fortæller Christina Siquenza Bomholt i andet afsnit af 'Årgang 0' på tirsdag.

Christina har netop afsluttet sin uddannelse som sygeplejerske og har derfor mod på at "starte forfra" i sit gamle fædreland.

Se videoklip fra andet afsnit af 'Årgang 0' øverst

Kommer nu tættere på sine brødre

Fakta om 'Årgang 0'

'Årgang 0' er en dokumentarserie, som siden efteråret 1999 har fulgt fire familier i Danmark. Fire familier, som hver for sig er meget forskellige, men som har dét til fælles, at de fik et barn i begyndelsen af år 2000.

Familierne er blevet fulgt jævnligt af et filmhold igennem både store og små begivenheder. Samtidig optager familierne selv i deres hverdag og laver videodagbøger.

Dokumentarserien følger børnene, til de bliver voksne, og er derfor samtidig en fortælling om det danske samfund, mens det udvikler sig i begyndelsen af det 21. århundrede.

Christian i Aarhus kom først med i tv-serien i 2008 som erstatning for en af de oprindelige deltagere, Mathilde fra Østerbro.

I 2011 flyttede Christina til Sverige og tog Stephanies to små brødre Romeo og William med sig. Så i fem år har Stephanie og Isabella kun haft mulighed for at være sammen med brødrene i hver anden weekend og i ferier.

I mellemtiden er der kommet endnu en halvbror til, lille Pelle, som blev født d. 1. december 2012 og nu er tre år gammel.

- Pelle er den lille guldklump. En lille, nuttet lyshåret dreng, lyder det med varme i stemmen fra Stephanie, som stadig har fast "besøgstid" hos sin mor hver anden weekend, men ofte kommer et par dage mere i løbet af ugen.

- Jeg er begyndt at komme onsdag og nogle gange torsdag for at passe de tre drenge, mens min mor er på arbejde, lyder det fra den kærlige og pligtopfyldende storesøster.

Christina: - Vil ikke presse pigerne

Christina har savnet sine to døtre mindst lige så meget, som de har savnet hende, og hun opfordrer dem til at kigge forbi, så ofte som de overhovedet kan.

- De har jo deres liv omkring Slagelse med deres venner, veninder, skole og så videre, men skulle de komme en dag og sige, at de ville flytte hjem til mig, ville jeg blive vildt glad. Men det er ikke noget, jeg vil presse dem til overhovedet, lyder det fra mor Christina i programmet.

Heldigvis er der heller ingen uoverensstemmelser med pigernes far, Christian, der kun glæder sig over at få lidt mere frihed:

- Jeg synes, det er rigtig, rigtig skønt, at Christina er flyttet til Danmark og tættere på os igen. Det giver pigerne nogle andre muligheder. Og, for at være egoistisk, det giver mig noget frihed. Og grænserne imellem os er ikke så stramt optrukket, som de var førhen. Vi har fået et bedre samarbejde, siger Christian Van Der Watt om hans og ekskonens indbyrdes forhold.

NB: Stephanie deltager i en live-chat med seerne umiddelbart efter program 2 af 'Årgang 0'

Se andet afsnit af 'Årgang 0' tirsdag d. 12. januar kl. 20.00 på TV 2 - eller lige nu på TV 2 Play