Kendte

Omvæltning for 'Årgang 0'-familie: Far fyret

I Aarhus sker der noget af en omvæltning for Christian og hans familie, da far Mogens bliver fyret fra det firma, han er medejer af.

For familien Elhauge i Aarhus har der tidligere været krise på jobfronten, da begge forældre i 2009 gik ned med stress og måtte omlægge deres arbejdsliv.

I november 2015 sker der så igen noget af en omvæltning for familien, da Christians far pludselig bliver fyret fra sit job i det firma, som han selv er medejer af.

- Der er mange, der tror, at hvis du er partner og medejer et eller andet sted, så kan du ikke fyres. Men det kan man jo sagtens. Det tror jeg ikke, at de sådan havde regnet med, siger Mogens Elhauge om sit tidligere job som kreativ direktør og chef for den digitale afdeling i Zupa Recommended, i 'Årgang 0' tirsdag aften.

Se videoklip fra første afsnit af 'Årgang 0' øverst

Christian: Tog det ret roligt

Fakta om 'Årgang 0'

'Årgang 0' er en dokumentarserie, som siden efteråret 1999 har fulgt fire familier i Danmark. Fire familier, som hver for sig er meget forskellige, men som har dét til fælles, at de fik et barn i begyndelsen af år 2000.

Familierne er blevet fulgt jævnligt af et filmhold igennem både store og små begivenheder. Samtidig optager familierne selv i deres hverdag og laver videodagbøger.

Dokumentarserien følger børnene, til de bliver voksne, og er derfor samtidig en fortælling om det danske samfund, mens det udvikler sig i begyndelsen af det 21. århundrede.

Christian i Aarhus kom først med i tv-serien i 2008 som erstatning for en af de oprindelige deltagere, Mathilde fra Østerbro.

Selv om Christians mor, Tina, og lillebror Ludwig reagerede ret kraftigt på nyheden om fyringen, var der en del mere ro at spore hos 'Årgang 0'-hovedpersonen selv:

- Jeg tænkte ikke helt vildt over det, lige da han sagde, at han var blevet fyret. For han virkede ret rolig, så jeg tænkte, at det har han nok styr på, lyder det fra en mere moden Christian, som nu er blevet 15 år.

Heldigvis lykkedes det hurtigt for Mogens at finde et nyt job som creative director med egne kunder i firmaet Novicell. Et job, han i øvrigt er meget gladere for end det gamle.

Tennis er udskiftet med kammerater

Hos Christian er der også kommet andre boller på suppen i det seneste år, hvor han har skiftet sin store fritidsinteresse tennis ud med sine kammerater.

- Jeg er gået meget ned med tennis nu, så jeg får jeg meget mere tid til venner og lektier, siger Christian, der ellers tidligere overvejede en professionel karriere som tennisspiller og lå i top 20 blandt de dygtigste unge danskere inden for sportsgrenen.

Ud over at hygge og spille computerspil så ofte som muligt har Christian og hans vennegruppe fra klassen også en fast aftale om at gå ud og spise fastfood hver mandag aften. Her kan de tale uforstyrret uden forældreindblanding.

- Jeg gider i hvert fald ikke snakke med mine forældre om piger og sådan noget konstaterer Christian på ægte teenage-manér.

NB! Husk, at i aften efter 'Årgang 0' kan du live-chatte med Christian her på tv2.dk.

Christian med sin familie. Fra venstre: mor Tina, far Mogens, storebror Oscar, lillebror Ludwig, Christian og hunden Freddy.

Se sæsonpremieren på 'Årgang 0' tirsdag d. 5. januar kl. 20.00 på TV 2 - eller se den GRATIS snigpremiere lige nu på TV 2 Play. Umiddelbart efter programmet er der live-chat med Christian på tv2.dk