Kendte

Efter våd fest: 'Årgang 0'-Rachel og veninderne har tømmermænd

Rachel har været til fest sammen med efterskolekammeraterne, og nogle af veninderne har overnattet hos hende. Men pigerne har det ikke så godt...

For apotekerdatteren Rachel i Aabenraa har opholdet på Askov Efterskole i hele 2014 og frem til sommeren 2015 været en særdeles positiv oplevelse.

Hun har fået gode venner blandt kammeraterne på efterskolen, og i sæsonpremieren på 'Årgang 0' tirsdag aften har hun nogle af veninderne på besøg, efter at de har været til elevfest.

Pigerne har det dog ikke så godt, da de har taget lidt rigeligt for sig af de våde varer til festen, og én af dem har endda måttet tage en spand til hjælp i nattens løb.

-  De var pænt trætte. Når man er til fest, så …ja…øh... De havde en lille smule ondt i håret, fortæller en sjældent mundlam Rachel efterfølgende til kameraet om sine overnattende gæster.

Se videoklip fra første afsnit af 'Årgang 0' øverst

Rachel: - Jeg har aldrig drukket mig fuld

Fakta om 'Årgang 0'

'Årgang 0' er en dokumentarserie, som siden efteråret 1999 har fulgt fire familier i Danmark. Fire familier, som hver for sig er meget forskellige, men som har dét til fælles, at de fik et barn i begyndelsen af år 2000.

Familierne er blevet fulgt jævnligt af et filmhold igennem både store og små begivenheder. Samtidig optager familierne selv i deres hverdag og laver videodagbøger.

Dokumentarserien følger børnene, til de bliver voksne, og er derfor samtidig en fortælling om det danske samfund, mens det udvikler sig i begyndelsen af det 21. århundrede.

Christian i Aarhus kom først med i tv-serien i 2008 som erstatning for en af de oprindelige deltagere, Mathilde fra Østerbro.

Men selv om efterskoleveninderne havde "ondt i håret" efter den private elevfest, stod det ikke helt så slemt til hos Rachel selv. For som hun siger i programmet:

- I modsætning til jer andre, så er jeg bare rigtig god til at skjule det, konstaterer hun, da hun og veninderne sludrer og pjatter efter morgenmaden.

Et andet sted i afsnittet, hvor 'Årgang 0'-børnene bliver spurgt om deres forhold til alkohol, afviser Rachel dog, at hun nogensinde skule have prøvet at være fuld.

- Altså, jeg har drukket et par glas vin til nogle fester, men jeg har aldrig nogensinde drukket mig fuld, lyder det fra Aabenraa-pigen, der ligesom de andre 'Årgang 0'-børn holder alkoholindtaget nede på et minimum.

Rachels forældre har fået nyt "barn"

I den første halvdel af 2015 har Rachels forældre måttet klare sig selv i Aabenraa, mens Rachel var på efterskole i Askov og broderen David på udveksling i Brasilien.

Der har dog alligevel ikke været helt stille i hjemmet, mens TV 2 har filmet, da den brasilianske udvekslingsstudent, Icaro, er flyttet ind som det nye "barn" i apoteker-familien. Se foto nedenfor.

Hos de to andre 'Årgang 0'-familier, Christian i Aarhus og Stephanie i Slagelse, er der også kommet ekstra fart over feltet, nu hvor børnene for alvor er blevet teenagere. Emma i Tarm medvirker kun kort i starten af afsnittet, da familien har valgt at holde midlertidig pause fra programmet.

Rachel med sin familie - far Lars, mor Theresia, storebror David og familiens brasilianske udvekslingsstudent Icaro.

Se sæsonpremieren på 'Årgang 0' tirsdag d. 5. januar kl. 20.00 på TV 2 - eller se den GRATIS snigpremiere lige nu på TV 2 Play