Kendte

'Årgang 0'-Stephanie har fået ny kropsudsmykning - se her hvilken

Stephanie er for alvor blevet teenager, og før sin 15 års fødselsdag får hun lavet en lidt kontroversiel kropsudsmykning - synes hendes mor.

Når 'Årgang 0' vender tilbage med en ny sæson tirsdag, kan seerne blandt andet følge Slagelse-pigen Stephanies forberedelser til sin 15 års fødselsdag.

I anledning af fødselsdagen har Stephanie taget mod til sig og fået lavet en ny kropsudsmykning, som hun længe har ønsket sig.

- Jeg har fået en tungepiercing. Jeg har altid gerne villet have en tungepiercing. Egentlig var det meningen, at jeg ville vente, til jeg var 16. Men jeg tænkte, at når andre folk bliver piercet, vil jeg også gerne, lyder det fra en tydeligt mere karakterfast Stephanie i sæsonpremieren på 'Årgang 0'.

Se videoklip fra første afsnit af 'Årgang 0' øverst

"Mor er ikke så glad for piercinger"

Stephanies far, Christian Van Der Watt, arbejder i en tatovørforretning, hvor han også udfører piercinger. Så Stephanie har overtalt ham til at lave sin nye tunge-udsmykning.

Fakta om 'Årgang 0'

'Årgang 0' er en dokumentarserie, som siden efteråret 1999 har fulgt fire familier i Danmark. Fire familier, som hver for sig er meget forskellige, men som har dét til fælles, at de fik et barn i begyndelsen af år 2000.

Familierne er blevet fulgt jævnligt af et filmhold igennem både store og små begivenheder. Samtidig optager familierne selv i deres hverdag og laver videodagbøger.

Dokumentarserien følger børnene, til de bliver voksne, og er derfor samtidig en fortælling om det danske samfund, mens det udvikler sig i begyndelsen af det 21. århundrede.

Christian i Aarhus kom først med i tv-serien i 2008 som erstatning for en af de oprindelige deltagere, Mathilde fra Østerbro.

- Det var min far, der lavede den, så han er okay med det. Men min mor er sådan lidt... Hun er ikke så glad for sådan nogle piercinger og sådan noget. Men jeg tror, hun er ved at indse, at jeg godt kan lide sådan noget. Så det får jeg lavet, konstaterer Stephanie, der allerede har en del ørepiercinger.

Aldersgrænse for piercing

Aldersgrænsen for, hvornår man har lov til at få lavet en piercing, er 15 år. Hvis man er under 15 år, skal ens forældre give tilladelse til "indgrebet". En undtagelse er dog intimpiercinger, hvor man skal være over 18 år, før man må få foretaget en sådan piercing.

Hjemme hos familien i Slagelse er der i øvrigt kommet ekstra fart over feltet. I huset bor nemlig - udover Stephanie, hendes far og hendes to små søskende Isabella og Tristan - også Christians kæreste, Ditte, hendes søn, Simon, og Christians ekskæreste, Pia.

Da Stephanie holder sin 15 års fødselsdag sammen med sine veninder, beordrer hun dog alle til at forlade huset for en aften. 

Se sæsonpremieren på 'Årgang 0' tirsdag d. 5. januar kl. 20.00 på TV 2 - eller lige nu på TV 2 Play