Kendte

'Årgang 0'-Emma: Derfor holder jeg pause fra programmet

'Årgang 0' er snart tilbage på tv-skærmen. Men kun tre af børnene deltager, da Emma fra Tarm har valgt at forlænge sin pause. Du kan læse hvorfor her

TV 2s dokumentariske danmarkskrønike 'Årgang 0', som fortælles gennem fire unge og deres familier, er tilbage med fire nye afsnit fra tirsdag d. 5. januar 2016. 

Men Emma og hendes familie fra Tarm er kun med i et kort klip i den nye sæson, da familien har valgt at holde pause fra serien.

- Der er flere grunde, men en af grundene er, at jeg er blevet knæskadet og har haft rigtig mange smerter de sidste halvandet til to år. Det har så gjort, at jeg ikke har kunnet spille fodbold og ikke har kunnet komme på efterskole, fordi jeg har ondt i det hele tiden, fortæller Emma selv i første afsnit af den nye sæson.

Og Emmas far, Poul-Erik, tilføjer: 
- Det gav hende et knæk, fordi det havde hun godt nok set frem til. Så alt overskud var væk, siger han.

Se klip med Emma og hendes familie fra første afsnit af 'Årgang 0' øverst

Flere udfordringer for familien
Familien fra Tarm, der ud over Emma og hendes forældre også tæller drengene Simon på 12 år og Mikkel på otte år, meldte allerede i maj 2015 ud, at de ønskede at holde en pause fra programmerne.

Fakta om 'Årgang 0'

'Årgang 0' er en dokumentarserie, som siden efteråret 1999 har fulgt fire familier i Danmark. Fire familier, som hver for sig er meget forskellige, men som har dét til fælles, at de fik et barn i begyndelsen af år 2000.

Familierne er blevet fulgt jævnligt af et filmhold igennem både store og små begivenheder. Samtidig optager familierne selv i deres hverdag og laver videodagbøger.

Dokumentarserien følger børnene, til de bliver voksne, og er derfor samtidig en fortælling om det danske samfund, mens det udvikler sig i begyndelsen af det 21. århundrede.

Christian i Aarhus kom først med i tv-serien i 2008 som erstatning for en af de oprindelige deltagere, Mathilde fra Østerbro.

Familien har haft en del udfordringer i årets løb, hvilket har ført til, at de nu har valgt at fortsætte pausen i begyndelsen af 2016.

- Der er flere grunde til det. Simon har haft det rigtig svært og tumlet med nogle andre problemer end måske så mange andre. Han er blevet udredt på sygehuset i Herning og har fået en Asperger-diagnose, som er en form for autisme. Og det gør også, at på det punkt er der rigtig meget brug for ro, så vi også kan lade op og få noget mere overskud, forklarer Emmas mor, Lene.

- Det er jo noget, han skal leve med, og det kan man sagtens, hvis man får nogle værktøjer, siger Poul-Erik og tilføjer:

- Når vi lige får bund i det, så tror jeg, at overskuddet nok skal komme tilbage til os.

Har været med fra starten
Emma og hendes familie har været med fra starten i år 2000, hvor første sæson af den populære dokumentarserie blev vist på TV 2.

De tre andre teenagere, Rachel fra Aabenraa, Christian fra Aarhus og Stephanie fra Slagelse er alle stadig med sammen med deres familier. Du kan se lidt af, hvad du har at glæde dig til, i videotraileren nedenfor.

Se sæsonpremieren på 'Årgang 0' tirsdag d. 5. januar kl. 20.00 på TV 2 - eller se snigpremieren GRATIS på TV 2 Play lige nu