Kendte

Her er Prinsesse Leia 40 år efter

Prinsesse Leia var i firserne alle nørders våde drøm. Og mandag var hun tilbage på den røde løber i fuld flor.

Skønt Carrie Fisher, der blev verdenskendt for rollen som prinsesse Leia i de oprindelige Star Wars-film, er blevet 59 år havde hun masser overskud til at spille op til hoben af hujende fotografer i forbindelse med den røde løber ved premieren på den nye, syvende Star Wars-film, 'The Force Awakens.'

Plakater med prinsesse Leia hang i slutningen af 1970'erne og starten af 80'erne på mangt et drengeværelse og især en ikonisk scene i den tredje film, 'Return of the Jedi', hvor Fisher var iført en guldbikini, slog hendes status som sexsymbol fast.

Se Carrie Fisher i den gyldne bikini i videoklippet herunder:

Et alkohol- og narkotikamisbrug satte imidlertid en stopper for Carrie Fishers karriere, og hun har ikke haft mange store roller siden de oprindelige tre episoder af Star Wars-filmene.

Men mandag var alle nørders våde drøm tilbage i rampelyset, da hun viste sig frem på den røde løber ved premieren på den nyeste stjernekrigsfilm.

Og som det kan ses i videoklippet øverst i artiklen, vinkede og blinkede Carrie Fisher af fuld kraft til de mange blitzende kameraer.

Det er ikke kun Carrie Fisher af de originale Star Wars-stjerner, der vender tilbage i den nye film. Også Mark Hamill som Luke Skywalker og Harrison Ford som Han Solo har roller i filmen. 

'The Force Awakens' finder sted 30 år efter begivenhederne i 'Return of the Jedi' fra 1983, som oprindeligt var tænkt som afslutningen på historien. Filmen bliver instrueret af J. J. Abrams, der tidligere har været med til at skabe Hollywood-hits som Armageddon og tv-serien Lost, mens skaberen af Star Wars-historien, George Lucas, har været kreativ konsulent.

'The Force Awakens' har premiere over hele verden onsdag.