Kendte

Da Gitte fra Rødovre fik sin 'Rambo': Han tiggede mig

I dag er det 30 år siden, Gitte Nielsen giftede sig med en af Hollywoods helt store stjerner. Rocky aka Rambo aka Sylvester Stallone.

Birgitte Nielsen fra Rødovre. Mere almindeligt og dansk bliver det næsten ikke.

Der er dog undtagelser. Og lige præcis denne Birgitte Nielsen – eller bare Gitte Nielsen - er ikke helt så ’almindelig’ endda. For siden hun blev spottet på gaden som model i en ung alder, fulgte som bekendt en lang karriere i spotlyset på catwalken, som Hollywood-skuespiller og senere som reality tv-personlighed.   

Læs også: Brigitte Nielsen fortæller alt!

I dag er hun 52 år og har været gift fem gange i tidens løb. Det andet ægteskab i rækken blev indledt med en vis Hr. Stallone med fornavnet Sylvester. Et af de allerstørste navne i Hollywood – ikke mindst midt i 80’erne, hvor den dengang 22-årige tårnhøje blondine mødte den 17 år ældre superstar under indspilningerne til filmen Red Sonja.  
 

Tirsdag er det præcis 30 år siden, at Gitte og Sylvester blev gift.

Læs også: 10 tv-stjerner under kniven

Guldgravende karrierevalg
Ægteskabet fik kæmpe opmærksomhed i Hollywood, hvor et hav af kendisser var med til brylluppet. Men det var ikke kun det gode, danske Gitte måtte lægge øre til dengang.

Beskyldningerne føg om, at hun var en golddigger, der kun giftede sig med den hårdtpumpede ’Rambo’ for at fremme sin egen karriere.

Den udlægning ærgrer hende stadig, for ifølge hende selv var det faktisk ham, der var mest ivrig for at indgå ægteskabet.  Det har hun blandt andet fortalt i et interview med Oprah Winfrey i programserien ’Oprah: Where Are they Now’:  

Læs også: Dansk blondine i tysk reality-show

- Den største misforståelse var, at jeg giftede mig med Sylvester for pengenes skyld. Hvad folk ikke vidste, var, at han tiggede mig om at gifte mig med ham. Han tiggede mig, fastslog Gitte i interviewet i fjor og tilføjede:

- Jeg kan huske, jeg tænkte – det er for tidligt, det er ikke det rigtige, da vi blev gift. Men alle sagde, ’hvem vil ikke gifte sig med Rocky’.

Læs også: 5 svinedyre skilsmisser

Varede kun i 19 måneder  
Apropos Rocky, så fik hun faktisk en rolle som Ludmilla Vobet Drago (kone til Rocky Balboas russiske bokserival Ivan Drago, red.) i Rocky IV. Og i 1987 fulgte hendes vel nok største filmrolle som snigmorderen Karla Fry i 'Frækkere end politiet tillader II'.

Samme år blev hun skilt fra Sylvester Stallone. Ægteskabet varede altså i mindre end to år.   

Læs også: Stallone tænker stadig på Gitte

- Hvis jeg kunne gå tilbage i tiden, skulle jeg ikke have giftet mig med ham, og han skulle ikke have giftet sig med mig. Jeg skal ikke sidde og lyde som en engel, jeg var sikkert også forfærdelig indimellem, men det var ikke det rigtige for mig – og skilsmissen blev meget grim, siger Nielsen.

Heller ikke Sylvester Stallone har ligefrem beskrevet ægteskabet som en dans på lyserøde roser. 

- To års ægteskab med Gitte fik helvede til at ligne et ferieparadis. sagde han til avisen The Sun i 1994.

Blacklistet efter skilsmisse
Set i det berømte bakspejl, så havde Gitte Nielsen altså helst været foruden ægteskabet med Sylvester Stallone. Også i forhold til karrieren. Ifølge hende selv kostede ægteskabet nemlig tilsyneladende Hollywood-karrieren.

- Da jeg gik fra Sylvester, lukkede alle døre sig for mig. Jeg blev nærmest blacklisted, sagde Gitte Nielsen i interviewet med Oprah.

Derfor blev hun nødt til at søge mod Europa, hvor hun blandt andet lavede tv og musik.

- Jeg taler dansk, engelsk, tysk og italiensk. Heldigvis, for det betød, at jeg hele tiden kunne arbejde, og det var det, der hjalp mig med at overleve, fortæller hun.

Senere i sit begivenhedsrige liv røg hun ned i et dybt hul som alkoholiker. Siden blev hun ædru og er i dag stadig aktiv i showbizz. I det forgangne efterår var hun således aktuel med talkshowet ’Gitte Talks’ på Kanal 4.

Privat har hun fire drenge – den ældste med den danske musiker Kasper Winding – og er i dag gift med den 15 år yngre italiener Mattia Dessi.

http://imbo2.tv2.dk/users/editorial/images/b37e954b-c5f9-450d-9219-dc28abd97ee9