Kendte

24 år senere: Sådan er det gået Gertrud og Oluf Sand fra 'The Julekalender'

I år er det 24 år siden, 'The Julekalender' fik premiere på TV 2. Se her, hvordan det er gået kartoffelavlerparret og deres ubudne gæst, Benny, siden.

Ja, det´ bår dæjli, Bob-bob-bob, og A står under æ mistelten.

Det er bare et par af de mange karakteristiske udtryk og vendinger, som er blevet hængende i danskernes bevidsthed, efter at TV 2s 'The Julekalender' blev sendt første gang i 1991.

Kartoffelavlerparret Gertrud og Oluf Sand er nemlig sammen med deres københavner-logerende, Benny, og de støvledansende nisser gået rent hjem hos seerne, som et utal af gange har slugt den ene genudsendelse efter den anden.

Men hvordan er det så gået kartoffelavlerparret og de andre populære 'The Julekalender'-figurer i det snart kvarte århundrede, der er forløbet, siden seerne første gang stiftede bekendtskab med dem?

Dét kan du få svaret på i videoklippet øverst, hvor både Gertrud, Oluf og Benny stiller op til et "Sådan er det gået"-interview. Indslaget er fra 'Alletiders juleshow', der sendes på TV 2 lørdag kl. 20.30.

25 års jubilæum fejres i 'Alletiders Juleshow'

TV 2 kan i år fejre 25 års-jubilæum for den allerførste julekalender, der blev sendt på kanalen, nemlig 'Trolderik og nisserne' fra 1990. Samme år blev også den første danske voksenjulekalender præsenteret, i form af 'Jul i den gamle trædemølle'.

Året efter, i 1991, fulgte så TV 2s hidtil største julekalender-succes, 'The Julekalender', der også har fået lokale remakes i Finland og Norge.

I 'Alletiders juleshow' fejres julekalender-jubilæet med Cecilie Frøkjær og Hans Pilgaard som værter i et fyldt Musikkens Hus i Aalborg. Her kan seerne glæde sig til at høre et udvalg af de mest populære sange fra kalenderne og opleve en række sjove og musikalske indslag, leveret af blandt andre Martin Brygmann, Pyrus, Barbara Moleka og Kaya Brüel.

Se 'Alletiders juleshow' lørdag d. 12. december kl. 20.30 på TV 2