Kendte

Saga fra Broen er sur på Danmark: Tag jer sammen!

Sofia Helin, der spiller den svenske politibetjent Saga Norén i DR's store dramaserie 'Broen', der havde sæsonafslutning i går, giver ikke meget for den måde, Danmark tackler den store flygtningestrøm, vi ser i øjeblikket.

Hun mener, at Sverige sammen med Tyskland tager et langt større ansvar end Danmark gør.

- Jeg er stolt over mit land. At vi sammen med Tyskland er dem som tager bedst mod flygtninge. Jeg har mødt flygtninge, jeg har kigget ind i en mands øjne, og forklaret, at jeg samler penge ind til dem, og hvor han siger:

- 'Jeg har ikke brug for penge, jeg har brug for, at I henter min familie, jeg kunne ikke tage min kone og børn med mig. Kan I hjælpe dem og tilbyde dem sikker rejse,' fortæller Sofia Helin til ugebladet SE og HØR, som har mødt skuespillerinden på et hotel i Malmø.

Tag jer sammen

Hun mener, at Danmark skal huske på, hvordan det så ud under 2. Verdenskrig, hvor danskere havde brug for at flygte til Sverige.

- Og Danmark, I skal fandeme tage jer sammen. En gang havde I brug for at flygte fra jeres land, og det er ikke længe siden. Tag jer sammen!, siger hun til ugebladet.

Sofia Helin mener, at Danmark og danskerne har det alt for godt til, at have stort fokus på at hjælpe sine egne først. Hun mener, man skal sammenligne det at være forfulgt og tvunget til at flygte fra sit hjem på grund af krig og trusler med den måde, vi lever i Danmark og hendes hjemland Sverige.

Ny sæson?

Danskerne så Sofia Helin i rollen som kriminalbetjenten Saga Noren for sidste gang, da sidste afsnit af tredje sæson af Broen rullede over skærmen søndag aften. 

Der blev lagt op til en sæson mere, hvor vi skal få afklaring på, hvad der skal ske med Saga Norén, der nu underlægges en efterforskning af drabet på sin mor, og om den danske politibetjent Henrik Sabroe finder sine to forsvundne døtre.

- Det er ikke noget, der er besluttet, men vi snakker om, at vi skal lave en sæson fire, siger manuskriptforfatter Nikolaj Scherfig til dr.dk efter sidste afsnit var blevet vist.