Helt særlig: Derfor elsker både mænd og kvinder Jennifer

Se Go'Morgen Danmark på TV 2 PLAY

Hun er den skuespillerinde, der tjener mest i hele verden. Hun er ung, smuk og talentfuld. Og så er Jennifer Lawrence også et enormt interessant menneske.

Det fortæller filmanmelder Ann Lind Andersen, som har mødt Jennifer Lawrence i forbindelse med premieren på hendes nyeste film, den sidste i 'Hunger Games'-serien.

- Hun havde sit gennembrud med 'Winter's Bone' i 2010, og det er helt vildt, hvad der er sket med hendes karriere siden da. Hun har været nomineret til en Oscar tre gange, og hun har vundet en gang som en af de yngste nogensinde. Hun er den højst betalte skuespillerinde i år ifølge Forbes. Hun er blevet Dior-face.

- Og så har hun samtidig bevaret en 'quirky' personlighed, som at give pressen fingeren, sige hvad hun har lyst til, falde på trapperne på den røde løber og være ligeglad med det.

En spændende tid
Samtidig kæmper hun også kvindesagen - blandt andet ved at ruske op i sig selv og sine medsøstre i kampen om at få lige så høj løn som deres mandlige kolleger.

Derfor glæder Jennifer Lawrence sig også over, at der tilsyneladende bliver flere store roller til kvinder i actionfilm for tiden, fortæller hun til Go'Morgen Danmark.

- Tiden er måske blevet mere gunstig for kvindelige hovedroller. Filmene ('Hunger Games') beviser, at kvinder godt løfte hovedroller i actionfilm, der både bliver kritiker- og biografsuccesser, siger Jennifer Lawrence.

- Jeg synes, det er en spændende tid.

Mangler 'pleaser-gen'
Og den analyse er Ann Lind Andersen enig i.

- Det har fået filmindustriens øjne op for, at actionfilm til unge kvinder sagtens kan tjene penge ind. Det er det, hun virkelig har formået med 'Hunger Games', siger Ann Lind Andersen, der havde et godt møde med Hollywood-stjernen.

- Hun er sød og venlig, men hun er ikke vildt imødekommende. Hun har tydeligvis ikke sådan et 'pleaser-gen', hun er ærlig med alt, hun svarer. Det er jo et eller andet sted enormt charmerende, selv om hun kan virke en smule reserveret, når man først møder hende.

- Man ved ikke altid, hvor man har hende, men hun svarer altid lige ud af posen.

Du kan se et andet eksempel på, at Jennifer Lawrence siger lige hvad der passer hende herunder, hvor hun bliver forstyrret af Jack Nicholson under et tv-interview.

Mens Jennifer Lawrence kan få unge kvinder i biografen for at se actionfilm, er hun også interessant i mændenes øjne.

- Hun har et sundt look, hun er ikke en 'size 0'-stjerne, som er megatynd. Hun ser sund, men stadig dejlig og slank ud, siger Ann Lind Andersen.

- Og så har hun en humor, der er med til at afvæbne meget i forhold til, at hun er så bramfri, som hun er.